Bruxelles: 26 de state europene îi spun Austriei că nu-i bine ce face, blocându-ne accesul în Schengen. Austriecii o ţin pe a lor

Date:

Share post:

Azi (a început în urmă cu aproximativ 3 ore), la Bruxelles are loc şedinţa Consiliului JAI (Justiţie şi Afaceri Interne), unde trebuie să se voteze cererile de aderare la spaţiul de liberă circulaţie Schengen depuse de Bulgaria, Croaţia şi România.

Austria, prin vocea cancelarului (prim-ministru) Karl Nehammer, refuză cu obstinaţie să fie de acord cu aderarea României, în ciuda faptului că restul de 26 state membre susţin ţara noastră în acest demers, izolând astfel Austria, din acest punct de vedere.

Deocamdată (ora 14), nu a fost dat încă votul, dar dezbaterile sunt aprinse şi continuă încă.

Revenind la obstinaţia Austriei, de a ne refuza accesul în spaţiul Schengen (în spaţiul Schweighofer ni l-au permis, de mult), o posibilă explicaţie ar putea fi în baletul acestei ţări în siajul Kremlinului.

Un excelent articol pe această temă a scris Andreea Pora, pe site-ul Europa Liberă, pe care vă recomandăm să-l citiţi aici.

Dincolo de corupţia de la noi din ţară (corupţie pe care Austria n-a sesizat-o când a primit Petrom la preţ de dumping) şi de problemele grave de moralitate şi de competenţă ale ciolacilor, budăilor şi alinuţelor care ne conduc, acest articol explică multe.

Refuzându-ne accesul în Schengen, şi nouă, dar şi vecinilor bulgari, Austria face astfel jocul Rusiei. Şi nu e prima dată când face acest lucru. Aşa că putem să spunem că Budesrepublik Österreich a devenit Bundesrepublik Russtereich.

Actualizare – La vot, Austria a votat împotriva aderării României (la pachet cu Bulgaria) la spaţiul Schengen, astfel că ţara noastră rămâne pe mai departe pe dinafara spaţiului de liberă circulaţie.

Olanda a votat, de asemenea, împotrivă, dar a precizat, în minuta şedinţei Consiliului JAI (Justiţie şi Afaceri Interne), că se opune doar aderării Bulgariei, nu şi României. Ceea ce, în final, e acelaşi lucru.

Cei mai vehemenţi avocaţi ai României au fost Germania, Luxemburg, Franţa şi Slovacia.

sursa foto: colaj ArgesulOnline.ro/Bogdan Dumitru

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

Din 2024, adio motoare diesel pe Dacia Duster

Începând cu modelele anului 2024, Dacia nu va mai...

CS Mioveni a scos un punct nesperat, la ultima fază a meciului: 1-1 acasă, cu Sepsi

CS Mioveni a jucat azi, cu Sepsi Sfântu-Gheorghe, un...

Avalanşa de la cabana Capra: până la prânz, salvatorii nu ajunseseră încă la turiştii blocaţi (video)

Efectivele impresionante ale forţelor de ordine, plus drumari şi...

O avalanşă puternică a lovit azi noapte cabana Capra, de pe Transfăgărăşan (galerie foto)

O avalanşă puternică a lovit în plin azi noapte...

FC Argeş, punct meritat la Sibiu, cu Hermannstadt: 1-1, gol Garita

FC Argeş a încerca azi, la Sibiu, cu câteva...