Cu doar opt mandate din cele 23 existente, PSD nu a obţinut majoritatea în Consiliul Local Piteşti şi, prin urmare, îi e practic imposibil să-şi impună viceprimarii.

Aceştia doi ar fi urmat să fie Dumitru Tudosoiu (etalat ca atare pe afişele electorale, de-a dreapta omului de cuvânt) şi Cornel Ionică, fostul primar.

Întrucât acest lucru nu e posibil în actuala configuraţie a Consiliului Local, PSD se pregăteşte să recurgă la o şmecherie: se reduc atribuţiunile celor doi viceprimari („să nu poată oamenii opoziţiei să ne pună beţe-n roate”) şi se va înfiinţa, foarte probabil, postul de administrator public al oraşului.

Un fel de „city manager”. Post pe care ar urma să-l ocupe… Cornel Ionică.

Asta deşi fostul primar a valorificat din plin cei patru ani de mandat, demonstrând, cu vârf şi îndesat, că nu e bun nici măcar de şef de scară la bloc.

Nimic nu l-ar recomanda pentru un astfel de post, de administrator public al oraşului.

„În acest sens, Cornel Ionică, în cârdășie cu nou primar ales, Cristian Gentea, a trecut prin comisia de specialitate limitarea atribuțiilor celor doi viceprimari ai municipiului Pitești și numirea unui administrator public al orașului.

Cu propunerea care a trecut deja de comisie, luni, vor încerca să voteze noua organigramă”, zic cei de la PNL.

Dacă ne vom trezi sau nu cu Cornel Ionică şi mai abitir înfipt în Primărie, vom vedea săptămâna viitoare.

Liberalii ameninţă cu contenciosul administrativ

„Din punct de vedere moral este un abuz de putere ce a făcut fostul primar Ionică și ne dovedește că noul primar pesedist va continua aceeași politică anti-cetățean practicată de vechea administrație.

Vor… să răsplătească obediența lui Ionică, numindu-l city manager. Este o rușine, ca după un mandat în care nu a făcut nimic bun pentru oraș, din poziția de primar, Cornel Ionică să primească funcția de administrator public.

Mă întreb dacă această decizie impusă de PSD și care după părerea mea este abuzivă, deoarece fosta conducere nu poate decide organigrama viitoare a primăriei, are nevoie de avizul Agenției Naționale a Funcționarilor Publici.

Noi vom solicita trimiterea acestei hotărâri în contencios administrativ și o vom transmite prefectului. De asemenea, vom cere amânarea propunerii de modificare a organigramei după instalarea noului Consiliu Local”, a declarat Gelu Tofan, unul dintre consilierii locali ai PNL.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here