„Ne bucurăm că avem aparatură nouă la Spitalul Județean. Avem un bronhoscop de ultimă generație, de câteva luni, și, astfel, putem diagnostica precoce pacienții suspecți de cancer. Acum, avem posibilitatea, la noi în județ, de a pune un diagnostic rapid al acestei boli, care, adesea, pacientul fiind diagnosticat tardiv, se soldează cu evoluție rapidă spre deces. Până acum, aceste investigații se puteau face doar la București”, a declarat dr. Mihaela Goilan Sandu, medic primar pneumolog.

Spitalul Județean de Urgență Pitești, aflat în coordonarea Consiliului Județean Argeș, a reprezentat, în ultima perioadă, o prioritate pentru dezvoltarea sistemului de sănătate la nivelul județului, fapt susținut prin numeroasele investiții în echipamente medicale și dotări materiale finanțate atât de Consiliul Județean Argeș, de Ministerul Sănătății, cât și din venituri proprii, precum și prin demersurile managementului unității privind asigurarea resurselor umane.

Astfel, în prezent, Spitalul Județean de Urgență Pitești dispune de aparatură medicală și personal specializat pentru primirea, investigarea și tratamentul cazurilor critice de la nivelul județului Argeș, precum și din județele limitrofe.

Cum e şi acest bronhoscop. Cum scriam şi cu altă ocazie, aparatură începe să fie. Mai rămân de rezolvat restul problemelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here