Nici n-au început să se estompeze ecourile scandalului internaţional declanşat de uciderea de către un prinţ din Austria/Liechtenstein a ursului Arthur, că un alt episod de braconaj vine să oripileze opinia publică.

Doi cerbi au fost descoperiţi azi noapte, măcelăriţi şi sfârtecaţi în ultimul hal de braconieri, pe un fond de vânătoare situat pe raza comunei muscelene Stoeneşti, judeţul Argeş.

Poliţia, sesizată, a intrat de îndată pe fir.

„În cursul nopții de 8 spre 9 mai, în jurul orei 3, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Câmpulung au fost sesizați, prin 112, de către reprezentanți ai Asociației de Vânătoare Păpușa-Leaota, cu privire la faptul că, pe Muntele Roșu, din Masivul Leaota-Papușa, ar fi găsit resturile a doi cerbi, iar anterior ar fi observat un autoturism în zona respectivă.

La locul indicat s-au deplasat polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Argeș și Secției de Poliție Rurală Rucăr, care au constatat că cele sesizate se confirmă.

În urma verificărilor preliminare efectuate, a fost identificat autoturismul indicat de apelant.

În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de braconaj și nerespectarea regimului armelor și munițiilor, iar verificările continuă, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs evenimentul și luarea măsurilor legale care se impun”, a transmis biroul de presă al Poliţiei Argeş.

Potrivit reglementărilor cinegetice, vânarea cerbilor se poate face doar după obţinerea unei autorizaţii în acest sens, dar, în această perioadă, vânătoarea de cerbi este interzisă.

În imaginea, zona în care au fost descoperite rămăşiţele celor doi cerbi.

sursa foto: Poliţia Argeş

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here