Marţea aceasta, jandarmii argeşeni au efectuat o acţiune pe linie de braconaj cinegetic şi deţinerea ilegală de arme şi muniţii pe raza judeţului Argeş, informează Biroul de Presă al Jandarmeriei Argeş.

Cu această ocazie, în comuna Budeasa, au fost observaţi patru bărbaţi, care desfăşurau o partidă de vânătoare pe fondurile cinegetice aflate sub administrarea Fondului de Vânătoare nr. 27 Miceşti.

Faţă de cele observate, s-a procedat la interceptarea şi legitimarea persoanelor în cauză, iar în urma verificărilor  s-a constatat că una dintre persoane nu deţinea permis de armă şi nu era menţionată în autorizaţia de vânătoare.

S-a luat legătura cu lucrători din cadrul Serviciului Arme, Exploziv şi Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş, care s-au prezentat la faţa locului şi au ridicat cele patru arme, muniţia aferentă şi vânatul, în vederea continuării cercetărilor.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunilor de nerespectare a regimului armelor şi al muniţiilor şi Vânătoare fără respectarea condiţiilor înscrise în autorizaţia de vânătoare.

Conform A.J.V.P.S. Argeş, din 1 octombrie s-a deschis sezonul de vânătoare la fazani, fapt pentru care Jandarmeria Argeş recomandă persoanelor care participă la astfel de activităţi să-şi procure autorizaţia de vânătoare valabilă şi să respecte regimul armelor şi muniţiilor pentru evitarea apariţiei unor situaţii neplăcute, se mai arată în documentul citat.

sursa foto: Jandarmeria Argeş

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here