În această după-amiază, o patrulă de jandarmerie care se afla în misiune de patrulare pe raza comunei Vedea au depistat mai mulţi inşi care pescuiau pe un lac, deşi e perioadă de prohibiţie.

La vederea echipajului, aceștia s-au urcat în mașini și au părăsit zona în grabă, fapt pentru care jandarmii i-au urmărit pe o distanță de aproximativ patru kilometri; au reușit să oprească una dintre mașini în care se aflau doi bărbați.

Celelalte persoane au fost găsite în scurt timp în comuna Vedea, fiind vorba de alți 8 bărbați cu vârste cuprinse între 20 și 62 ani, unul cu domiciliul în București, iar ceilalți nouă cu domiciliul în comuna Vedea, sat. Izvoru.

Pe numele bărbaților au fost întocmite acte de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”pescuit cu alte unelte sau scule neautorizate” în conformitate cu art. 64, lit. L din O.U.G. 23/2008 privind pescuitul și acvacultura, două unelte tip halău au fost ridicate în vederea confiscării, iar întreaga cantitate de pește a fost redată mediului natural.

Documentele întocmite cu această ocazie au fost predate organelor de Poliție în vederea continuării cercetărilor.

Totodată, cele 10 persoane au fost sancționate în conformitate cu prevederile Ordonanțelor Militare cu amenzi în valoare totală de 14.000 lei.

sursa info şi foto: Jandarmeria Argeş

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here