Azi-noapte, în jurul orei 00:30, jandarmii argeşeni în timpul exercitării atribuţiilor de serviciu pe raza localităţii Leordeni din judeţul Argeş, au observat două fascicule de lumină, specifice luminii unui proiector.

Aceştia s-au deplasat înspre locul de unde provenea sursa de lumină, iar la faţa locului, au găsit un autoturism de teren care avea ataşată o remorcă, compartimentată în 4 sectoare, având destinaţia de transport câini.

În maşină a fost găsită o persoană de sex bărbătesc, iar în remorca de transport au fost găsiţi trei câini aparţinând rasei „ogar”, animale folosite de regulă pentru comiterea infracţiunii de braconaj cinegetic.

S-a procedat la identificarea, legitimarea şi controlul corporal al persoanei, precum şi controlul autoturismului, după care s-a luat legătura cu lucrători de poliţie din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase precum şi din cadrul Secţiei 9 Poliţie Rurală Leordeni.

Conform legii 407/2006 privind vânătoarea şi fondul cinegetic, vânătoarea fără autorizaţie legală, prin folosirea ogarilor sau a metişilor de ogari, constituie infracţiune de braconaj, fapt pentru care s-au întocmit documentele de constatare conform prevederilor legale în vigoare rezultând un dosar care a fost înaintat Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş – Serviciul Arme, explozivi şi substanţe periculoase în vederea continuării cercetărilor.

Informaţiile ne-au fost furnizate de biroul de presă al Jandarmeriei Argeş.

sursa foto: Jandarmeria Argeş

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here