Bogdan Vintilă, anunţat oficial antrenor principal la FC Argeş. „Dacă nu eu, atunci cine?”

Date:

Share post:

Bogdan Vintilă, fost portar al echipei FC Argeş în anii ’90, a fost anunţat azi, oficial, ca nou antrenor principal al echipei, confirmându-se, astfel, ştirea pe care noi o publicasem de ieri.

„Clubul FC Argeș și Bogdan Argeș Vintilă au ajuns la un acord pentru postul de antrenor principal al grupării din Trivale ce se va întinde până în vara lui 2025. Acesta s-a întors acasă după 16 ani, în 2007 fiind ultimul său meci ca jucător al Argeșului. Tehnicianul în vârstă de 51 de ani a condus deja primul antrenament al echipei noastre”, a informat azi FC Argeş, pe pagina oficială a clubului.

„Sunt bucuros că am revenit la Pitești, oraș care m-a adoptat (Vintilă e bucureştean de baştină n.r.) și căruia îi datorez multe. Am venit să pun umărul la îndeplinirea obiectivului, să jucăm un fotbal plăcut, dar și eficient. Dacă nu veneam în situația asta, când să mai vin? Dacă nu eu, atunci cine?

Mă bucur că au apelat la mine. Sper să reușim împreună cu jucătorii și să fim fericiți la sfârșitul campionatului. Important este să ieșim din zona locurilor care pot duce în liga a doua, dar asta doar cu un joc bun. În momentul ăsta trebuie să le redau plăcerea jucătorilor de a juca fotbal. Este presiune, este normală presiunea într-un fel, dar trebuie să fie pozitivă. Suporterii argeșeni trebuie să aibă încredere în echipă”, a declarat Bogdan Vintilă, citat de site-ul clubului alb-violet.

Bogdan Argeş Vintilă a crescut la copiii şi juniorii clubului Metalul Bucureşti, echipa-vedetă a cartierului Pantelimon. Club la care, între alţii, s-a format şi Dumitru Moraru, fost portar al Stelei, al lui Dinamo şi al echipei naţionale.

După un scurt periplu la Steaua, Vintilă a venit la Piteşti în 1993, a plecat în 1995 la Rapid, după care a revenit în Trivale pentru cea mai fastă perioadă din cariera sa, 1996-2000. A mai jucat la Progresul/FC Naţional, Chiajna şi Bursaspor, după care s-a retras şi s-a apucat de antrenorat.

A pregătit, între altele, pe FCSB, naţionala de juniori sub 17 ani şi a fost secund al lui Gheorghe Hagi la Galatasaray şi la Viitorul.

Actualizare – Antrenorul Adrian Ursea, prima opţiune a clubului, a refuzat oferta lui FC Argeş, iar cu celălalt tehnician cu care au mai fost tratative, Ionuţ Badea, acestea nu s-au concretizat.

De notat că Bogdan Vintilă are licenţa de antrenor UEFA Pro, care îi permite să fie antrenor principal la prima ligă, deci probleme de genul celor pricinuite de precedenţii antrenori, Andrei Prepeliţă şi Marius Croitoru, care nu deţineau calificarea cerută, au încetat pentru FC Argeş.

sursa foto: arhivă ArgeşulOnline.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

De mâine reîncep programele de reînnoire a parcului auto Rabla Clasic şi Rabla Plus

De mâine, 24 martie, persoanele fizice şi juridice se...

Poliţişti argeşeni şi-au căutat azi viitori colegi printre elevii de la Liceul Sanitar din Piteşti

Poliţişti argeşeni au vizitat azi Liceul "Ion Cantacuzino" (Sanitar)...

Grădina Zoologică Piteşti, noul program de vară

Grădina Zoologică Piteşti trece, începând de săptămâna viitoare, la...

Prima ligă de fotbal ia o pauză; Naţionala se pregăteşte să rateze şi Euro 2024

Prima ligă de fotbal din România, alături de competiţiile...

UEFA o poate exclude pe FC Barcelona din cupele europene

Problemele se ţin lanţ de gruparea catalană FC Barcelona....