Bogătaşii SUA, şpăgi grase pentru a-şi vârî odraslele la universităţi de top

Date:

Share post:

Nu numai la noi în ţară, „admiterea” la facultăţile private se rezumă la depunerea diplomei de bacalaureat la secretariat şi la plata taxei de admitere (de aceea am şi pus între ghilimele cuvântul admitere); şi în SUA, uneori, lucrurile merg aproximativ la fel.

Doar universităţile sunt de alt calibru; la fel şi sumele vehiculate.

Potrivit presei de peste Ocean, zeci de bogătaşi (industriaşi, vedete de cinema, bancheri etc) au plătit sume mari de bani pentru ca odraslele lor să fie admise la studii la universităţi de prestigiu.

Sumele vehiculate în presa americană, pentru fiecare admitere trucată, variază între 100.000 şi 2,5 milioane de dolari.

Procurorii americani, citaţi de agenţiile de presă, au spus că schema de fraudare a fost pusă la punct în 2011, de două companii care pregăteau elevii pentru admiterea la facultate: Key Worldwide Foundation şi The Edge College&Career Network, ambele din California, controlate de afaceristul
William „Rick” Singer.

„Schema implica mită… teste măsluite şi chiar fotografii modificate pe computer ale unor tineri candidaţi, realizate astfel încât aceştia să pară atleţi de elită”, acolo unde aceasta era una dintre condiţii pentru admiterea la facultate.

Printre părinţii care au plătit şpăgi grase ca să-şi vâre la universităţi de top odraslele se numără vedetele de cinema Lori Loughlin (foto alăturat) şi Felicity Huffman, oamenii de afaceri Todd Blake, Gamal Aziz, Douglas Hodge, Devin Sloane etc. Toţi, multimilionari în dolari.

Printre universităţile unde a funcţionat principiul şpăgii se numără celebrele Yale, Harvard (foto sus), Berkeley şi Stanford, Universitatea Texas din Austin, Universitatea California din Los Angeles, Universitatea din San Diego (California) şi altele câteva de mai mică anvergură.

surse foto: Wikipedia, harvard.edu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img

Popular