În această dimineaţă, devreme, s-a încheiat şi ultimul meci retur din sferturile de finală din Copa Libertadores la fotbal.

Pe o arenă (Mineirao din Belo Horizonte) arhiplină, gazdele de la Cruzeiro aveau de surmontat un handicap de două goluri, din turul de la Buenos Aires (fusese 2-0) cu Boca Juniors.

Prima repriză a fost, însă, relativ echilibrată, cu o uşoară dominare teritorială a gazdelor. Acestea au avut şi cele mai mari ocazii de gol, dar le-au ratat. Au şi înscris o dată, dar golul a fost anulat pentru un presupus fault la portar. Decizie destul de controversată.

În partea a doua, brazilienii au dominat autoritar şi ratat o sumedenie de ocazii de gol. Au concretizat o singură dată, prin nou-intratul Sassa, în min. 57.  Apoi a urmat un adevărat asediu la poarta argentiniană, marcat, însă, de aceeaşi imprecizie cronică la finalizare.

Iar în minutele adiţionale arătate de arbitrul uruguayan, când la atacurile brazilienilor doar portarul Fabio nu participa, Boca dat lovitura pe contraatac, marcând prin Pavon golul calificării.

Astfel că semifinalele competiţiei vor fi o afacere între brazilieni şi argentinieni. În prima semifinală se vor duela Boca Juniors Buenos Aires cu Palmeiras Sao Paolo, iar în a doua, River Plate Buenos Aires şi Gremio Porto Alegre.

Jocurile tur vor avea loc în 24 octombrie, iar returul, o săptămână mai târziu.

sursa foto: giromedianeira.com.br

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here