Pe o arenă La Bombonera, din cartierul La Boca din Buenos Aires, în această seară (la concurenţă cu Dinamo-FCSB) s-a jucat prima manşă a finalei Copa Libertadores la fotbal, competiţie similară Ligii Campionilor de la noi.

S-a jucat cu casa închisă, toate cele 42.000 de bilete fiind vândute.

Unele, la speculă, cu preţuri de 3.000 sau chiar 5.000 de dolari SUA, conform ziarului argentinian Clarin.

Meciul trebuia să se joace ieri, dar ploaia a făcut ca arbitrii să decidă amânarea jocului cu 24 de ore.

Numai că, spre deosebire de fotbalul european, finala Copa Libertadores se joacă în două manşe, nu într-una singură, pe teren neutru.

S-au aflat faţă în faţă cei doi granzi ai Argentinei, Boca Juniors şi River Plate. Interesant, în Argentina suporterii oaspeţi nu au acces la meciurile importante, pentru a se evita riscul unor incidente.

Prin urmare, meciul dintre Boca Juniors şi River Plate s-a jucat având în tribune – arhipline, de altfel – doar pe suporterii celor de la Boca.

Cu vedeta Carlos Tevez doar rezervă, Boca a dominat prima parte a reprizei întâi, după care River a echilibrat, treptat, meciul. Ba chiar a început să controleze jocul.

Boca a reacţionat imediat şi, după două un-doi-uri la vreo 30 de metri de poartă, Abila a marcat cu un şut puternic la colţul scurt, de la 8-10 metri.

River Plate a pus mingea la centru şi a izbutit să egaleze când vacarmul galeriei gazdelor încă nici nu se liniştise după golul lui Abila. Pratto a finalizat cu un şut la colţul lung, în dreapta portarului.

Golurile au venit în minutele 34 şi 36.

A urmat o perioadă de joc echilibrat şi, pe când echipele se pregăteau să meargă la cabine, în pauză, Benedetto a readus gazdele în avantaj, cu o splendidă lovitură de cap, după o centrare de la circa 35 de metri.

Repriza a doua s-a jucat după aceleaşi coordonate, ale unui echilibru de forţe evident.

Parcă, totuşi, Boca a fost ceva mai insistentă, jucătorii gazdă demonstrând un plus de ambiţie faţă de cei de la River.

Cu toate acestea, River Plate a reuşit egalarea după ce fundaşul Izquierdoz şi-a deviat în proprie poartă o centrare în careu, în minutul 61.

Până la final, s-a jucat prudent, cu gazdele mai insistente şi cu River părând mulţumită cu un egal cu goluri marcate pe terenul advers.

Returul se va juca pe arena Estadio Monumental, din cartierul Belgrano din Buenos Aires, unde-şi are „casa” River Plate.

River are nevoie de cel puţin un egal la zero sau la unu pentru a câştiga trofeul.

sursa foto: Deportes Argentina, El Goleador Bolivia

 

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here