Vestita arenă argentiniană La Bombonera (Estadio Alberto Armando, după noul său nume) din Buenos Aires a fost gazdă, în această dimineaţă, primei manşe a celei de-a doua semifinale din Copa Libertadores la fotbal.

Adversari au fost gazdele arenei, gruparea argentiniană Boca Juniors, şi brazilienii de la Palmeiras Sao Paulo.

Având în vedere că Palmeiras, liderul la zi al primei ligi din Brazilia, nu a putut conta pe aportul a trei titulari, accidentaţi (Marcos Rocha, Artur şi Jean), în vreme ce Boca Juniors a avut întreg lotul valid, argentinienii porneau favoriţi.

Mai ales dacă ţinem cont şi de ambianţa extraordinară creată de suporterii fostei echipe a lui Diego Maradona.

Cele două echipe, dintre cele mai titrate din fotbalul sud-american, nu i-au dezamăgit pe cei aproximativ 45.000 de spectatori (arena are o capacitate de 49.000, dar s-au pus în vânzare mai puţine bilete din considerente de securitate), care au avut parte de un spectacol de înalt nivel.

Mult peste ceea ce vedem în meciurile din cupele europene, spre exemplu, dacă ne e permisă o astfel de comparaţie.

Cu cele şase succese în Copa Libertadores (ultimul, totuşi, în 2007) şi trei Cupe Intercontinentale în palmares, Boca Juniors pornea favorită, şi din punct de vedere al presei, şi din cel al caselor de pariuri.

De cealaltă parte, Sociedade Esportiva Palmeiras (echipă înfiinţată de imigranţi italieni şi considerată şi azi ca fiind a numeroasei comunităţi italiene din Brazilia) are la activ o singură Copa Libertadores câştigată, acum 19 ani.

Interesant, în anul 2000, Palmeiras a mai jucat o finală de Copa Libertadores, pierdută după 2-2 acasă şi 0-0 în deplasare, exact împotriva adversarilor de acum, Boca Juniors.

Revenind la meciul încheiat în această dimineaţă, el a fost unul echilibrat pe toată durata sa, deşi scorul nu arată asta.

Boca a avut mai mult posesia, în vreme ce Palmeiras a jucat mai mult cartea contraatacului.

Argentinienii au fost, totuşi, mai insistenţi în jumătatea adversă, în vreme ce brazilienii dădeau impresia, pe final de meci, că se mulţumesc cu o remiză albă.

Dumnezeul fotbalului, dacă există aşa ceva, i-a răsplătit, însă, pe cei curajoşi. Boca Juniors a punctat decisiv, pe final de meci (minutele 83 şi 89), exact atunci când brazilienii nu au mai avut timp de reacţie.

Golurile au fost marcate de acelaşi Benedetto, primul cu o lovitură de cap, al doilea cu un şut superb de la vreo 20-22 de metri.

Manşa retur va avea loc peste o săptămână, la Sao Paulo, şi se anunţă una pe viaţă şi pe moarte.

În cealaltă semifinală, jucată ieri, Gremio Porto Alegre (Brazilia) a învins în deplasare cu 1-0 pe argentinienii de la River Plate Buenos Aires.

surse foto: Canal N Peru, trome.pe

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here