Compartimentul de Sterilizare din cadrul Blocului Operator al Spitalului Județean de Urgență Pitești a fost dotat, la finele anului 2019, cu un autoclav de mare capacitate.

Noul aparat de sterilizare era extrem de necesar în condițiile în care cele două aparate existente sunt vechi de peste 20 de ani. Prin achiziția noului autoclav, este asigurată cea mai avansată tehnologie de curățare, decontaminare și sterilizare a instrumentarului folosit pentru intervențiile chirurgicale efectuate la Spitalul Județean de Urgență Pitești.

Spitalul Județean de Urgență Pitești, aflat în coordonarea Consiliului Județean Argeș, a reprezentat, în ultima perioadă, o prioritate pentru dezvoltarea sistemului de sănătate la nivelul județului, fapt susținut prin numeroasele investiții în echipamente medicale și dotări materiale finanțate atât de Consiliul Județean Argeș, de Ministerul Sănătății, cât și din venituri proprii, precum și prin demersurile managementului unității privind asigurarea resurselor umane.

Astfel, în prezent, Spitalul Județean de Urgență Pitești dispune de aparatură medicală și personal specializat pentru primirea, investigarea și tratamentul cazurilor critice de la nivelul județului Argeș, precum și din județele limitrofe.

sursa info şi foto: Biroul de presă al Consiliului Judeţean Argeş

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here