Blocul alimentar al Spitalului de Pediatrie Pitești a fost reabilitat în totalitate și dotat cu echipamente de ultimă oră din punct de vedere al tehnologiei.

Investiția a fost mai mult decât necesară, dacă ținem cont de faptul că în vechiul bloc alimentar al Spitalului de Pediatrie Pitești exista aparatură încă de la deschiderea spitalului, din anul 1984.

Investiția totală este de 855.592,28 lei, din care:

  • Lucrări de reparații capitale – 533.351,18 lei
  • Echipamente: – peste 322.241,10 lei

În cadrul blocului alimentar își desfășoară activitatea un număr de 14 salariați din care: cinci asistente medicale cu atribuții de asistent dietetician, trei bucătari și şase muncitori necalificați.

„Astăzi am facut o vizită la Spitalul de Pediatrie Pitești, unde s-a dat în folosință bucătăria spitalului, care a fost renovată și dotată cu tot ce este de ultimă oră, ca aparatură, condiții de muncă, circuite.

Mulțumesc tuturor celor care au muncit foarte mult și s-au implicat în ducerea la bun sfârșit a acestor lucrări.

Facem tot posibilul ca pacienții să nu mai vină cu alimente de acasă, să respecte regimul alimentar recomandat de medici. Este în favoarea pacientului să respecte și această regulă.

Aici, zilnic, se pregătesc câte 100 de porții de mâncare, mâncare ce se servește în caserole de unică folosință. Felicitări conducerii spitalului!”, a precizat președintele Consiliului Județean Argeș, dr. Dan Manu.

În ultimii doi ani și jumătate, la Spitalul de Pediatrie Pitești a fost renovat în totalitate și dotat cu mobilier nou de ultimă oră etajul VII, iar în această perioadă se lucrează la renovarea și modernizarea etajului V.

De asemenea, în anul 2018, spitalul a fost dotat cu un computer tomograf ultra-performant, județul Argeș fiind de altfel singurul județ din Regiunea Sud-Muntenia care are două astfel de aparate.

În plus, tot în ultimii doi ani, la Spitalul de Pediatrie Pitești au fost angajați 10 medici, rezolvându-se astfel problemele cauzate de lipsa de personal de la Unitatea de Primiri Urgențe, dar și gărzile, iar serviciul de anestezie este asigurat de trei medici anesteziști.

sursa info şi foto: Consiliul Judeţean Argeş

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here