Aşa cum relatam ieri, Bianca Andreescu (locul 152 mondial), o tânără jucătoare de tenis, de numai 18 ani, reprezintă Canada la  turneul feminin de tenis de câmp de la Auckland, unde astăzi a învins-o şi pe Venus Wiliams, locul 39 WTA, scor 6-7 (1), 6-1, 6-3.î.

Caroline Wozniacki, eliminată de o jucătoare de 18 ani, care a început tenisul la Piteşti

Născută pe 16 iunie 2000 la Mississauga, Canada, şi-a început cariera de jucătoare de tenis la numai şapte ani acasă, în România, chiar la Piteşti, la bunicii din partea mamei, sub îndrumarea antrenorului Gabi Hristache.

A locuit în Piteşti mai bine de doi ani, ca mai apoi să se mute înapoi în Canada împreună cu părinţii săi.

După revenirea în statul canadian, tânăra sportivă  s-a antrenat la Ontario Racquet Club în Mississauga. La vârsta de unsprezece ani, ea performa la Centrul Național de Antrenament sub 14 ani din Toronto,  pentru sezonul 2011-2012.

Bianca Andreescu a atins cea mai bună poziţie din carieră în clasamentul WTA în anul 2016, la junioare, unde s-a situat pe locul al treilea în clasamentul combinat realizat de Federaţia Internaţională de Tenis  (ITF). Andreescu a câștigat titlurile de dublu ale turneelor Australian Open și Roland-Garros alături de Carson Branstine.

De asemenea, canadianca de origine română a câştigat turneul “Les Petits Ca”, în ianuarie 2014, unul dintre cele mai prestigioase din lume, dedicat sportivilor sub 14 ani. În luna iulie a aceluiaşi an, Bianca obţinea primul ei titlu la junioare în Havana și primul titlu la dublu — cu Maria Tănăsescu — din Nassau.

Fata nu s-a gândit un minut să performeze pentru România datorită sistemului de aici. Spre deosebire de Canada, unde juniorii valoroşi sunt susţinuţi de stat şi de federaţie pentru a-şi atinge scopurile şi a-şi fructifica talentul, aici, pentru tinerele talente nu se alocă un leu, nici măcar la începutul carierei lor.

Sursă: wikipedia.ro

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here