După extraordinara performanţă, de a câştiga un turneu de mare şlem (US Open) şi de a ajunge locul 5 mondial la numai 19 ani, tânăra candiancă de origine română Bianca Andreescu are parte numai de laude şi recompense.

Dincolo de cele materiale (aproape 4 milioane de dolari SUA pentru trimful la US Open), şi recompense morale, poate la fel de preţioase.

Dl Costi Rădulescu, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, a scris pe pagina sa de socializare că Biancăi îi va fi conferit titlul de cetăţean de onoare al judeţului Vâlcea (de acolo se trage unul din părinţii săi).

„Voi propune ca această tânără formidabilă,.. vâlceancă de-a noastră… să primească titlul de cetăţean de onoare al judeţului Vâlcea… Îţi mulţumim pentru tot ce faci pentru ţara noastră, vâlcenii te iubesc şi te apreciază enorm”, a scris dl Rădulescu.

De asemenea, potrivit publicaţiei „Eveniment Vâlcean”, şi Primăria şi Consiliul Local al comunei Vaideeni (acolo locuiesc bunicii campioanei) au anunţat că vor decerna sportivei titlul de cetăţean de onoare al comunei.

Reamintim că, aşa cum s-a scris şi s-a spus peste tot, Bianca Andreescu a început tenisul de câmp la vârsta de şase ani, la Piteşti.

Profesorul Gabriel Hristache, piteşteanul care a iniţiat-o pe marea campioană Bianca Andreescu în tainele tenisului de câmp

Cel care a iniţiat-o în tainele acestui sport este profesorul Gabriel Hristache. Pentru domnia-sa, nimeni n-a avut, până acum, niciun cuvânt de laudă.

Deşi, fără profesorul Hristache, poate n-am fi aflat niciodată de vreo familie Andreescu, emigrată, ca multe altele, în Canada.

sursa foto: Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here