După cum am scris la finele lunii februarie, tânăra familie Fotache, din Moşoaia, a trebuit să facă faţă unei situaţii tragice: al doilea copilaş al familiei s-a născut mort.

Aceasta deşi mama, dna Alina Fotache (în imagine), a semnalat, pe durata sarcinii, de mai multe ori, medicului curant, dr Iulian Andronic, de la Spitalul Judeţean Argeş, faptul că nu se simte bine.

Cu două zile înainte de tragedie, dna Fotache a cerut să i se facă o cezariană, pe semnătura proprie, întrucât avea contracţii şi simţea că ceva nu este în regulă.

Doctorul Andronic, însă, a sfătuit-o să meargă acasă, să ia o pilulă No-Spa şi să stea liniştită, întrucât nu i-a venit sorocul, iar acele dureri erau, chipurile, normale.

N-au fost deloc normale, pentru că bebeluşul n-a apucat să trăiască nici măcar o secundă.

A urmat o plângere penală la parchetul din Piteşti, iar Poliţia a deschis, la rându-i, ancheta de rigoare.

Dna Fotache a sesizat, de asemenea, Colegiul Medicilor Argeş. Niciun răspuns, însă, de la acest for al medicilor, deşi a trecut mai bine de o jumătate de an de când a fost sesizat despre acest posibil caz de malpraxis.

La începutul lunii în curs, la solicitarea ofiţerului de Poliţie care se ocupă de ancheta în acest caz, dna Fotache a consimţit asupra efectuării unei expertize medico-legale.

Însă, poliţistul a indicat faptul că această expertiză poate dura enorm de mult: între şase luni şi un an.

Ceea ce înseamnă că, pentru a se afla cu certitudine dacă moartea bebeluşului a fost pricinuită de ginecologul Iulian Andronic sau nu, familia Fotache are de aşteptat câţiva ani de aici încolo, ţinând cont de viteza cu care se mişcă autorităţile competente ale statului.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here