Bazinul Olimpic Piteşti, redeschis după patru ani de lucrări de modernizare, în absenţa „părintelui” său

Date:

Share post:

Bazinul Olimpic Piteşti, dat în folosinţă la jumătatea anilor ’80 şi închis în anul 2019 pentru efectuarea unor ample lucrări de „modernizare, reabilitare şi eficientizare energetică”, a fost redeschis azi. Cel care a proiectat Bazinul, arhitectul Mihail Naum Teodorescu, nu a fost invitat.

Contractul de modernizare a fost semnat în mai 2019, de primarul de atunci, Cornel Ionică, şi avea ca termen de finalizare a lucrărilor 30 noiembrie 2021.

De atunci şi până acum a fost un lung şir de tergiversări, amânări şi multe alte termene de finalizare nerespectate. Azi, însă, toate acestea s-au încheiat.

După cum am semnalat şi cu alte ocazii, la întocmirea proiectului de reabilitare, modernizare şi eficientizare energetică, arhitectul care a conceput Bazinul Olimpic Piteşti, în anii 1984-1985, Mihail Naum Teodorescu, nu a fost consultat.

Domnia sa a catalogat lucrările la Bazin ca fiind „o butaforie”, „intervenţii brutale” sau chiar „iresponsabile”.

„Sincer să fiu, ce văd acum la Bazinul Olimpic Pitești este o arhitectură butaforică, ce anvelopează o clădire, dându-i o nouă față. Însă nu știm dacă în spatele acestei butaforii, elementele structurale sunt integre sau nu. Ceea ce se întâmplă este revoltător”, ne-a declarat arhitectul Mihail Naum Teodorescu, toamna trecută. Detalii, aici.

„N-am fost consultat pentru că probabil domnului primar Cristian Gentea nu-i plac arhitecţii”, glumea „părintele” Bazinului Olimpic Piteşti, Mihail Naum Teodorescu, când l-am întrebat de ce crede că n-a fost consultat asupra lucrărilor de modernizare

La festivitatea de redeschidere a Bazinului Olimpic au participat, între alţii, fosta mare înotătoare Camelia Potec, azi preşedintă a Federaţiei Române de Nataţie, Mihai Covaliu, preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, dar şi fostul mare înotător Robert Glinţă, originar din Piteşti, care e şi cetăţean de onoare al urbei. Plus obişnuiţii „tovarăşi din conducerea superioară de partid şi de stat”.

Bazinul Olimpic arată bine, cel puţin estetic vorbind

Cum era şi de aşteptat, cel puţin pentru noi, „părintele” Bazinului Olimpic, arhitectul Mihail Naum Teodorescu, nu a fost invitat la festivitate. Urât gest…

„Este extraordinar de frumos! Astăzi trăim acest vis devenit realitate. Este visul tuturor înotătorilor români. Ne vom întoarce aici încă din acest an, cu un campionat național… pentru categorii mai mici de vârstă”, a declarat Camelia Potec celor de la Digi Sport.

surse foto: arhivă ArgeşulOnline.ro, captură video Primăria Piteşti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

FC Argeş l-a legitimat pe Andrei Şerban, ultima dată la Chindia Târgovişte

FC Argeş a anunţat azi oficial legitimarea lui Andrei...