Bazinul Olimpic din Piteşti: pe dinafară-i vopsit gardul, da’ vopseaua deja crapă pe dinăuntru (galerie foto)

Date:

Share post:

La doar o lună de la redeschiderea fastuoasă, temerile noastre, bazate pe declaraţiile arhitectului care a proiectat Bazinul Olimpic din Piteşti, la începutul anilor ’80, Mihail Naum Teodorescu, cum că acolo ceva nu e în regulă, încep să se adeverească.

Arhitectul Mihai Naum Teodorescu a numit toată „reabilitarea, modernizarea şi eficientizarea energetică” a Bazinului Olimpic drept „o butaforie iresponsabilă”, spunând că asupra operei domniei-sale au fost operate „intervenţii brutale”.

După cum scriam în toamna anului trecut, „în calitate de șef de proiect al Bazinului Olimpic Pitești, în anii ’80, arhitectul Mihail Naum Teodorescu ar fi trebuit consultat atunci când Primăria Pitești a început reabilitarea Bazinului cu fonduri europene.

Numai că atât oficialii din Primăria Pitești, în frunte cu primarul Cristian Gentea, cât și firma de proiectare… l-au ignorat cu desăvârșire pe reputatul arhitect, acesta neavând nici măcar acces la documentația elaborată în vederea intervenției asupra proiectului său arhitectural”.

Ba mai mult, i s-a şi interzis accesul pe şantier. „Nu știm dacă în spatele acestei butaforii, elementele structurale sunt integre sau nu. Ceea ce se întâmplă este revoltător”, ne spunea dl Teodorescu.

Calitate revoltătoare a lucrărilor

La doar o lună de la inaugurarea cu fast, surle şi trâmbiţe a Bazinului Olimpic, deja au apărut primele probleme. Redăm mai jos doar câteva dintre ele, unele, relatate nouă de către cititori care au trecut pragul Bazinului, altele, făcute publice de cetăţeni pe reţelele sociale.

  • Scările de acces au fost recondiţionate într-o manieră cel puţin grosieră. Peste gresia aşternută acolo acum vreo patru decenii, „Dorel” a dat cu vopsea lavabilă (sau cu alt tip de vopsea, groasă). Deja vopseaua a început să crape.
  • „Să vedeți cum a fost aplicat chitul de rosturi pe gresia din bazin. Au zis că fiind sub apă nu se vede, dar se vede! Despre scări doar atât: un adevărat pericol. Benzile negre s-au aplicat la sesizările noastre doar după ce au fost nenumărate accidente în primele săptămâni după deschidere” (observaţie a dlui Alex Silviu, făcută pe grupul de Facebook „Piteşti, oraşul meu”).
  • „Duşurile nu au fost schimbate; la duşuri nu se poate regla temperatura apei” (observaţie a dlui Andrei Dumitrescu, făcută în acelaşi loc ca mai sus).
  • Vestiarele sunt insuficiente ca număr.
  • Furnici (sau gândaci?) care mişună prin vestiare, hol şi demisol (observaţie făcută de dl Ciprian Peter, pe acelaşi grup de Facebook).
  • Scaunele din tribună sunt prea înalte, mai ales pentru copii. „Am făcut febră stând pe ele” (observaţie formulată de dl Ionuţ Chiran).
  • „Nu doar scaunele din tribună sunt greșit proiectate, ci și cabinele de schimb, unde ești nevoit să faci echilibristică să te îmbraci într-un picior deoarece nu au pus băncuțe și nici suficiente agățători pentru haine și genți. Am menționat această problemă în caietul de sugestii de la intrare, dar nu știu dacă îl citește cineva” (observaţie a dnei Adina Song).
  • Unele dintre vechile calorifere din fontă, din anii ’80, nu au fost schimbate cu altele noi, aşa cum spunea primarul Cristian Gentea. Cele rămase la locul lor au fost camuflate îndărătul unor panouri găurite, în stilul în care pisicile îşi ascund excrementele.

În mod normal, ar fi trebuit ca, în raport cu cele relatate aici, să cerem un punct de vedere Primăriei Piteşti şi primarului Cristian Gentea. Aşa cer regulile meseriei.

Nu am făcut-o, însă, din simplul motiv că, ori de câte ori am cerut municipalităţii ori primarului un punct de vedere, bazat pe Legea 544/2001, care reglementează liberul acces la informaţiile de interes public, fie nu ni s-a răspuns, fie ni s-a răspuns în bătaie de joc.

surse foto: ArgeşulOnline.ro/Bogdan Dumitru, Facebook/Piteşti, oraşul meu/Ciprian Peter, Valentin Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

Avem o autostradă degeaba până la Curtea de Argeș. Ce facem cu ea?

Lotul de autostradă de la Pitești la Curtea de...

Ce înseamnă termenii și condițiile rotirilor cadou oferite de cazinourile online? – mic dicționar ajutător

Rotirile gratuite (sau „rotirile cadou”) oferite de cazinourile online...

Expoziție de automobile Dacia clasic, sâmbătă, la Deva

Sâmbătă, la Deva, are loc o expoziție de automobile...

Cum să alegi sistemul audio ideal pentru terasa ta

Transformarea terasei într-un spațiu de relaxare și divertisment depinde...

FC Argeș, încă un transfer: mijlocașul Vadim Rață, internațional moldovean

FC Argeș a anunțat azi legitimarea lui Vadim Rață,...

Cum să îmbunătățești sustenabilitatea în afaceri prin calculul amprentei de carbon

Sustenabilitatea devine o componentă esențială a succesului pe termen...