Fostul preşedinte al FSN, FDSN etc, întemeietorul partidului care-şi spune azi PSD şi fost preşedinte al României, dl Ion Iliescu, a găsit ieri de cuviinţă să aplice o pereche răsunătoare de palme pe obrajii oligarhilor PSD de azi, grupaţi în jurul actualului preşedinte, Liviu Dragnea.

Prin cuvintele scrise ieri, pe blogul său personal, dl Iliescu dovedeşte că, în ciuda credinţei sale comuniste, de aparatcik şcolit la Moscova, are o viziune mai deschisă, mai democrată şi, în ultimă instanţă, mai proeuropeană decât tot Guvernul PSD-ALDE, în frunte cu Dragnea, Dăncilă etc.

Iată mai jos câteva fragmente din învăţăturile lui Ion Iliescu către nevolnicii săi fii în ale politicii, aristocraţii PSD de azi:

„…România nu este nici eurosceptică, acum, și nici deziluzionată de aderare. Este doar realistă, s-a maturizat, politic și social, abordează critic realitatea, și asta este bine.

Va rămâne susținătoare a proiectului european atâta vreme cât el va genera bună guvernare, prosperitate, va reduce decalajele de dezvoltare și polarizarea economică și socială.

Criza prin care trece acum Uniunea nu are cum să nu aibă ecouri și în România. Dar putem alege să fim parte a soluției pentru problemele Uniunii, și nu generatori de noi probleme, cum este cazul Brexitului.

Pentru asta noua generație de politicieni din România trebuie să dovedească responsabilitate și angajament în slujirea interesului public și a binelui comun.

Uniunea Europeană nu poate fi țap ispășitor pentru neputințele noastre, pentru eșecurile noastre, pentru egoismul și iresponsabilitatea unora sau altora dintre liderii politici, de la București sau de la Bruxelles.

…Criza proiectului european, reală, este înainte de toate, o criză a democrației.

Și nu poate fi rezolvată cu măsuri de forță, cu reducerea la tăcere a vocilor critice, cu etichetarea celor care au o altă viziune despre Uniune și despre problemele ei. Un populism nu poate fi combătut tot cu un populism, fie el și de sens opus…”

Sublinierile ne aparţin. Textul integral al dlui Ion Iliescu poate fi citit aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here