O cititoare Argeşul Online ne-a trimis o fotografie în care ne arată cum se circulă în mijloacele de transport în comun pe ruta Piteşti-Drăganu Olteni.

Oamenii sunt înghesuiţi ca sardelele, în microbuz nemaiavând loc să arunci un ac.

Nu sunt respectate nici cele mai elementare norme de transport rutier de călători; oamenii călătoresc în picioare, mult peste capacitatea maşinii.

Normativele în vigoare prevăd un număr strict limitat de pasageri care pot călători în picioare (în general, maximum 10% din numărul de locuri pe scaune), însă, pe ruta Piteşti-Drăganu, mai mulţi oameni călătoresc în picioare decât pe scaune.

Colac peste pupăză, pentru astfel de „facilităţi”, navetiştii mai plătesc şi un bilet în valoare de cinci lei, chiar dacă distanţa dintre comună şi Piteşti este de doar 17 km.

Între municipiul Piteşti şi oraşul Costeşti este o distanţă de 25 de km, iar un bilet costă doar patru lei.

Nu mai vorbim de faptul că microbuzele pleacă din sfert în sfert de oră şi rare sunt momentele când oamenii sunt nevoiţi să călătorească în picioare.

Făcând o comparaţie între cele două destinaţii, putem observa cu uşurinţă că preţul este unul exagerat, iar condiţiile improprii.

De prisos de menţionat că, zi de zi, adolescenţii care învaţă la liceele din oraş „îndură” înghesuiala şi aerul irespirabil.

Desigur, nu mai amintim de siguranţa pasagerilor, mai ales că pe această şosea, dintre oraşele Piteşti şi Râmnicu-Vâlcea, au loc nenumărate accidente rutiere, fiind un drum intens circulat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here