Aseară, în Sala Sportulurilor Trivale din Piteşti s-a disputat meciul de baschet băieţi dintre BCM U Piteşti şi CSM CSU Oradea.

Oaspeţii s-au impus categoric cu scorul de 101-81.

Omul meciului a fost americanul naturalizat român, Giordan Watson, care i-a făcut pe fanii baschetului să uite de rivalități și să-l ovaționeze la scena deschisă.

Un meci nereuşit

“Un meci nereușit din partea noastră, Oradea a avut un meci de excepție, în sfertul al treilea a avut procentaj de 61% de reușită. E o înfrângere care doare, care presupune o analiză corectă și care impune luarea unor decizii. Îmi pare rău pentru public, trebuie să schimbăm anumite lucruri, trebuie să avem un joc constant. Le-am spus în vestiar că, și dacă vom pierde meciuri, trebuie să fie meciuri pierdute cu demnitate, cu luptă”, a spus resemnat antrenorul Florin Nini.

Surprins de jocul elevilor săi

La finalul partidei antrenorul oaspeţilor Cristi Achim a declarat:  “Suntem la cel mai bun joc din acest campionat și sunt extrem de bucuros. Vreau să atrag atenția asupra unui fapt pe care eu, personal, nu l-am văzut niciodată: cele 43 de puncte marcate într-un singur sfert și mă bucur că sunt în postura cu cele 43 de puncte date, nu primite. M-a bucurat reacția echipei după un meci extrem de prost, care mi-a lăsat un gust amar, dar reacția lor a fost una excepțională și îmi dă încredere că putem juca la un nivel foarte, foarte bun”.

BCMU FC Argeș termină turul campionatului cu un pasiv de 3 victorii și 4 înfrângeri și, înaintea disputării ultimelor jocuri, se preconizează a se clasa pe locul 6.

Urmează o pauză pentru că echipele naționale au de disputat meciuri în calificări, urmând ca Liga Națională să se reia în primul weekend al lunii decembrie.

Marți, 20 noiembrie, BCMU FC Argeș va juca însă un meci amical în Sala Trivale, contra unei echipe naționale a Statelor Unite, formate din jucători tineri care activează în campionatul JBA.

BCMU FC Argeș – CSM CSU Oradea 81-101
(18-22, 27-25, 23-43, 13-11)

PITEȘTI: Korniienko 14 (2x3p), Bishop 14 (1x3p), Jeremic 13 (1x3p), Person 12 (1x3p), Siriscevic 12 (1x3p), Sturanovic 12, Măciucă 2, T. Gheorghe 2. Antrenor: Florin Nini
A mai jucat: Ciotlăuș

ORADEA: Richard 21 (3x3p), Watson 17 (1x3p), Pașalic 14 (3x3p), Ginyard 14 (1x3p), Denison 13, Valeika 9, Gavrilă 5, Fometescu 3 (1x3p), Zekovic 3 (1x3p), Lazar 2. Antrenor: Cristi Achim
Au mai jucat: Petrescu și Meluț

Arbitri: Alin Faur, Șerban Rașoga și Ciprian Ciocan

Foto: Gabriel PINTILEI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here