Fostul parlamentar UDMR şi fost preşedinte al Autorităţii Naţionale de Reglementare în Energie (ANRE) Olosz Gergely, condamnat la trei ani de închisoare cu executare de Justiţia Română (în 2018), n-a mai ajuns să fie încarcerat întrucât a fugit în Ungaria.

Acolo unde, aşa cum s-a întâmplat şi cu alţi politicieni penali din UDMR (Markko Attila e un alt exemplu), nu i-a tulburat nimeni odihna. Nici poemeneală ca Poliţia maghiară să-i facă vreo vizită.

Această poză explică de ce Poliţia Maghiară nu l-a trimis pe şpăgarul UDMR încătuşat, în România, unde fusese condamnat la închisoare

Iar, după ceva vremea, Justiţia maghiară l-a pus în libertate, pe motiv că baronul UDMR a uzat de o cale extraordinară de atac împotriva sentinţei definitive care ar fi trebuit să-l trimită îndărătul gratiilor, informează colegii de la publicaţia clujeană de limbă maghiară „Atlatszo Erdely”.

Sute de mii de euro, şpagă pentru „Bilă”

„Pe scurt: între 2007 și 2008, Olosz a fost președintele ANRE, și a pus contactele lui la dispoziția „băieților șmecheri” de pe piața energiei din România – iar pentru acest gest a cerut și a primit recompense generoase…

… Parlamentarul din UDMR – conform actului de inculpare, cunoscut în rândul oamenilor de afaceri sub numele de „Bilă” – a cerut în total 516 de mii de euro, din care a și primit 384 de mii.

De asemenea, i-au dat 400 de mii de lei chiar în parcarea din fața Parlamentului”, scrie colegul Sipos Zoltan, de la publicaţie menţionată.

Interesant e faptul că azi la prânz, pe site-ul Poliţiei Române, poza şi informaţiile despre Olosz Gergely figurau la rubrica „Persoane Urmărite”. Ceea ce înseamnă că, teoretic măcar, Poliţia Română îl caută încă.

Articolul integral al celor de la „Atlatszo Erdely” din Cluj-Napoca, din care am citat mai sus, tradus în limba română, poate fi citit accesând link-ul de mai jos:

https://atlatszo.ro/ro/romana/olosz-gergely-in-libertate-din-nou-mai-smecher-decat-legea/

sursa foto: Atlatszo Erdely Cluj-Napoca

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here