După cum am informat, în această după-amiază, în jurul orei 15, un muncitor pe un şantier deschis pe raza comunei Băbana a fost prins sub un mal de pământ care s-a surpat.

După aproximativ două ore de eforturi, pompierii de la ISU Argeş au reuşit să-l extragă pe bietul om de sub tonele de pământ prăvălite peste el şi l-au predat, în viaţă, unui echipaj medical al Ambulanţei Argeş.

Potrivit informaţiilor noastre, cel în cauză a fost transportat la Spitalul Judeţean din Piteşti, unde i-au fost calmate simptomele hipotermiei severe şi a primit îngrijirile necesare, dat fiind faptul că suferise multiple traumatisme la picioare.

Atât Poliţia, cât şi Inspectoratul Teritorial de Muncă Argeş au deschis anchete. Întrucât omul lucra cu forme legale, e vorba despre un accident de muncă.

„În cursul după-amiezii, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Pitești au fost sesizați cu privire la faptul că un muncitor care participa la lucrări de excavare pe raza localității Băbana, a fost prins sub un mal de pământ…

Din primele verificări, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Poiana Lacului au stabilit că bărbatul, de 51 de ani, din Muşăteşti, este angajat al unei societăți care efectua activități de completare a traseelor de canalizare, pe raza localității sus-amintite, și se afla în timpul serviciului.

Pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care evenimentul s-a petrecut, la fața locului s-au deplasat și reprezentanți ai ITM Argeș.

Totodată, pentru asigurarea cadrului legal necesar verificărilor, în cauză va fi întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de neluarea, respectiv de nerespectarea măsurilor legale de sănătate și securitate în muncă, conform art. 349 și 350 din Codul Penal”, a informat Poliţia Argeş.

sursa foto: ISU Argeş

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here