Medicul legist dr Dan Manu şi prim procurorul Parchetului Tribunalului Argeş, Marius Ştefan, au oferit azi primele declaraţii oficiale după tragedia de pe terasa Dual, de lângă Autogara Sud din Piteşti, în urma căreia un bărbat de 63 de ani a murit.

Moartea ar fi survenit ca urmare a unui stop cardiorespirator, consecutiv intervenţiei în forţă a poliţiştilor, au anunţat autorităţile alaltăieri.

Azi, însă, dr Dan Manu a infirmat ipoteza de mai sus, spunând că autopsia a relevat asfixia mecanică drept cauză a decesului.

În filmarea de mai jos, intervenţia unui echipaj SMURD care a încercat, fără succes, să îl readucă la viaţă pe bărbatul de 63 de ani.

„Moartea a fost violentă, survenită ca urmare a unui politraumatism.. cauza decesului a fost asfixia mecanică.

Ca mecanism ce a cauzat asfixia: comprimarea părților moi ale gâtului și ale toracelui. Nu a fost infarct.

Politraumatismele s-au produs prin cădere și lovire de un plan dur, dar lovitura la cap (ca urmare a faptului că omul a fost trântit de un agent de Poliţie – n.r.) nu putea să îl omoare”, a mai spus dr Manu.

Autopsia a mai relevat faptul că victima avea, în momentul decesului, o alcoolemie ridicată, de circa 2 la mie.

„Rezultatele complete (ale necropsiei – n.r.) vor fi gata în câteva săptămâni. Nu se pot exclude existența unor comorbidități, dar doar laboratorul poate stabili acest lucru”, a conchis dr Dan Manu.

sursa video: Rav Rav

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here