Banii europeni ajută spitalele din Argeş în lupta cu coronavirusul

Date:

Share post:

„Consiliul Județean Argeș, prin spitalele pe care le are în administrare, derulează, la această oră, șapte proiecte europene cu finanțare nerambursabilă în contextul COVID-19 –  „Consolidarea capacității de gestionare a crizei sanitare cauzată de COVID-19″, în cadrul Programului Operaţional Infrastructură Mare”, se menţionează într-un comunicat remis azi presei de Consiliul Judeţean Argeş.

Despre dotarea spitalelor din judeţul Argeş, cu aparatură, materiale sanitare şi echipamente care să ajute în lupta cu Covid-19, am mai scris.

  • Spitalul de Pneumoftiziologie Leordeni a semnat miercuri, 03.11.2021, contractul de finanţare pentru proiectul „Creşterea capacităţii de gestionare a crizei sanitare COVID 19, având o valoare totală de 3.577.760,80 lei. Prin acest proiect, spitalul a achiziționat aparatură medicală, precum aparat radiologie medicală, analizatoare, monitoare pentru monitorizarea funcţiilor vitale ale pacienţilor, staţie centrală de monitorizare funcţii vitale, paturi electrice, frigider morgă, roboţi UVC şi O3 pentru dezinfecţia spaţiilor medicale, maşini de spălat pardoseli, lămpi UV-C flux aer, nebulizatoare electrice pentru dezinfecţie, dar și echipamente pentru dezinfecţie, instalaţii şi materiale sanitare. 

În cadrul spitalelor aflate în administrarea Consiliul Județean Argeș se mai derulează alte 6 (șase) astfel de proiecte a căror valoare totală este de 115.304.000 lei: 

  • la Spitalul Județean de Urgență Pitești proiectul este aproape finalizat. Aici a fost deja solicitată prima cerere de plată pentru aparatura achiziționată –  aparatură imagistică necesară identificării complicațiilor asociate COVID-19, aparatură pentru intervenții terapeutice, aparatură pentru monitorizarea continuă a funcțiilor vitale, paturi necesare tratării pacienților COVID-19, cărucioare, tărgi, substanțe pentru decontaminare, dezinfectanți, echipamente de protecție. 
  • la Spitalul de Pediatrie Pitești, prin proiect au fost achiziționate și se află în dotarea spitalului stații centrale cu monitoare, ventilatoare mecanice, injectomate și infuzomate, robot de dezinfecție, aparat de radiologie, lămpi UV, laringoscoape copii, materiale de protecție. În scurt timp va fi livrată și linia de biologie moleculară (PCR).
  • Spitalul Orășenesc „Regele Carol I” Costești se află în procedură de achiziție în cadrul acestui proiect. În urma achiziției, unitatea sanitară va fi dotată cu ecografe, aparate de radiologie, ventilatoare, electrocardiografe, lămpi chirurgicale injectomate, infuzomate, pompe medicale, concentratoare de oxigen, analizoare, aparate de detectare și de analiză, consumabile medicale, combinezoane de unică folosință. 
  • la Spitalul de Psihiatrie Vedea, proiectul este în derulare. Spitalul a primit o parte din echipamentele achiziționate. Prin acest proiect, unitatea sanitară va fi dotată cu aparatură de laborator, precum și consumabilele necesare, echipamente de protecție personală ca: halate de unică folosință, măști chirurgicale, mănuși chirurgicale, scuturi și ochelari de protecție COVID-19, botoșei de unică folosință, combinezoane de protecție COVID-19. 
  • Spitalul de Recuperare Brădet a fost dotat deja cu echipamente, dispozitive medicale si consumabile medicale pentru prevenție, decontaminare, suport triaj și protecție. Este vorba de consumabile de uz medical, echipamente medicale de protecție și un cort de triaj. 
  • la Spitalul de Pneumoftiziologie Valea Iașului au fost semnate contractele, iar de joi, 04.11.2021, au început să sosească echipamentele de protecție – combinezoane, halate, mănuși, măști, etc. De asemenea, spitalul va mai fi dotat cu aparatură medicală, precum tomograf, ecograf Doppler, ecografe portabile, aparat de radiologie digitală, sistem PACS, dar și cu dezinfectanți”, a mai transmis Consiliul Judeţean Argeş.

sursa foto: Consiliul Judeţean Argeş

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

David Popovici s-a retras din finala de la 400 m liber de la Roma

Într-o postare făcută de către Federaţia Română de Nataţie...

Tânără de 20 de ani din Piteşti, şi băută, şi drogată, la volan

Din ce în ce mai des în ultimul timp,...

Profesor universitar clujean, în presa israeliană: Viktor Orban, un Nicolae Ceauşescu mai „spălat”

Profesorul universitar Zoltan Tibori Szabo, de la Universitatea Babeş-Bolyai...

Cod galben de caniculă, azi, mâine şi poimâine

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis azi o...