Bani de la Guvern pentru introducerea sau extinderea reţelelor de apă şi canalizare. Orice Primărie din ţară se poate înscrie

Date:

Share post:

Administraţia Fondului de Mediu (AFM) va derula, primăvara aceasta, un amplu program de introducere sau extindere a reţelelor de apă şi canalizare.

Programul e finanţat de Guvern cu 1,5 miliarde de lei (aproximativ 300 de milioane de euro). Orice unitate administrativ-teritorială se poate înscrie la finanţare, în perioada 5 aprilie–6 mai 2024.

Coincidenţă sau nu, programul e lansat în preajma alegerilor locale şi europarlamentare din 9 iunie.

„Îndemn unităţile administrativ-teritoriale din ţară care doresc înfiinţarea, extinderea sau modernizarea reţelelor de apă şi canalizare să se înscrie în cadrul Programului Apă-Canal. Ghidul de finanţare a programului a fost publicat în Monitorul Oficial şi pe site-ul AFM… Toţi cei interesaţi pot să parcurgă condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească şi documentele necesare înscrierii în program.

CITIŢI ŞI: Jaf pe bani europeni, la Godeni: 2,5 milioane de euro pentru o canalizare care trebuia să fie gata în 2013, dar nu e nici azi

Fiind vorba de alocarea unor sume generoase şi având în vedere că la nivel naţional avem multe de îmbunătăţit în ceea ce priveşte infrastructura de alimentare cu apă şi canalizare, consider că este o şansă importantă de care ar trebui să beneficieze cât mai multe localităţi”, a declarat Laurenţiu-Adrian Neculaescu, preşedintele AFM, citat de G4Media.

Banii, acordaţi în funcţie de numărul de locuitori

Bugetul programului e alocat pe regiuni de dezvoltare. Regiunea Sud-Muntenia, din care face parte şi judeţul Argeş, alături de Călăraşi, Dâmboviţa, Giurgiu, Ialomiţa, Prahova şi Teleorman, e a doua cea mai bine finanţată. Bugetul acordat e de puţin peste 225 de milioane de lei.

„Finanţarea se acordă din fondurile alocate regiunilor, în funcţie de categoria UAT din care face parte solicitantul, după cum urmează: 12 milioane de lei (cu TVA) – pentru UAT cu o populaţie mai mică de 5.000 de locuitori; 20 milioane de lei (cu TVA) – pentru UAT cu o populaţie cuprinsă între 5.000 – 10.000 de locuitori; 30 milioane de lei (cu TVA) – pentru UAT cu o populaţie mai mare de 10.000 de locuitori.

Totodată, în cazul judeţelor şi asocierilor fără personalitate juridică, finanţarea se acordă în funcţie de numărul şi categoria UAT cuprinse în proiect, prin însumarea valorilor corespunzătoare”, a mai precizat sursa citată.

sursa foto: Univers SRL

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

Spitalul Județean Pitești angajează medici

Spitalul Județean de Urgență Pitești organizează concurs pentru angajarea...

Documentar despre cariera și viața lui Ilie Năstase, în regia lui Tudor Giurgiu, prezentat la Pitești

Premiera documentarului ”Nasty”, despre cariera și viața lui Ilie...

De Simfonia Lalelelor 2024, transport gratuit cu autobuze Publitrans din centrul Piteștiului în parcul Lunca Argeșului

De Simfonia Lalelelor 2024 (19-21 aprilie), Primăria Pitești asigură...