Azi, de Ziua Internaţională a Iei (sau Ziua Universală a Iei), cămaşa tradiţională făcută celebră de Matisse, prin a sa „La Blouse Roumaine”, am ales să reproducem mai jos un text redactat de cineva de la Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

Asta pentru că, pe de o parte, ne-a plăcut mult textul, iar pe de altă parte – asta o mărturisim nu fără o doză de invidie – noi, azi, poate n-am fi putut scrie într-atât de frumos.

Haina militară, se vede, nu exclude sensibilitatea.

„Mă uit la Maria și îmi revin vii în minte amintirile celor mai frumoși ani. Îmi amintesc de pragul casei părintești, de vatra focului si de cuptorul la care m-am încălzit în iernile aspre cu zăpada scânteietoare, de curtea, grădina și umbra pomilor sub care priveam razele aurii ale soarelui în zilele calde ale verii.

Pentru mine IA însumează chipul, glasul și grija părintilor, poveștile bunicilor, dascălii care mi-au oferit cheia întelepciunii ca să pot descifra mai târziu tainele vietii.

Am privit-o în oglindă și parcă priveam un tablou de Grigorescu. I-am spus să o poarte cu mândrie, pentru că IA este doar românească, iar noi suntem ca ea.”

Este Ziua Iei Românești, piesa vestimentară care nu se demodează niciodată!”

Sursa foto: plt. maj. Mariana Aron/ISU Giurgiu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here