Judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie din Capitală au anunțat, cu câteva minute în urmă, că resping toate cererile avocaților liderului PSD, Liviu Dragnea, pentru amânarea procesului şi pentru sesizarea Curţii Constituţionale, și că judecă azi ultimul termen al dosarului în care Dragnea e inculpat.

Acest lucru nu înseamnă neapărat că judecătorii vor da azi o sentință. Cel mai probabil, completul va anunţa că rămâne în pronunțare.

Procesul, însă, se încheie azi.

În cadrul acestuia, e vorba despre celebrul dosar al angajărilor fictive la o instituţie judeţeană din Teleorman. Procurorii cred că doi angajaţi ai DIrecţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman au muncit, efectiv, la sediul PSD, dar au fost plătiţi de la buget.

În total, sunt 11 inculpaţi în acest dosar, printre care şi preşedintele PSD, Liviu Dragnea. Acesta fusese condamnat, în primă instanţă, la 3 ani şi jumătate de închisoare, pentru că ar fi orchestrat întreaga schemă.

Procurorii DNA au cerut, însă, pedepse mai mari pentru toţi cei 11 inculpaţi. Unii dintre aceştia şi-au recunoscut deja vina, pentru a beneficia de sentinţe mai blânde.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here