Astăzi de la ora 19,30, la Cesena are loc a doua etapă a grupei C de la turneul final al Campionatului European de Tineret la fotbal, echipe sub 21 de ani. Echipa naţională a României va întâlni Anglia.

Vă reamintim că România a debutat cu victorie, scor 4-1, în faţa naţionalei Croaţiei, în timp ce Anglia a pierdut pe final cu scorul de 1-2, în faţa Franţei.

Partida din această seară va fi arbitrată de suedezul Andreas Ekberg, ajutat de compatrioţii săi Mehmet Culum şi Stefan Hallberg.

Centralul Ekberg, de loc din oraşul universitar Lund, din sudul Suediei, a fost arbitrul anului 2013 la el în ţară şi deţine recordul de cel mai tânăr arbitru care a arbitrat vreodată la centru un meci din Allsvenskan (prima ligă suedeză). Ekberg avea atunci 24 de ani, 6 luni şi 17 zile.

E cunoscut în Suedia ca un arbitru foarte prompt în decizii, care lasă jocul ceva mai liber, nesancţionând orice contact fizic mai intens, dar care scoate foarte repede cartonaşele pentru nereguli comise intenţionat.

Pe scurt, Andreas Ekberg (34 de ani) e un arbitru care tolerează jocul de angajament fizic (avantaj pentru britanici), dar care e neiertător cu actele de indisciplină.

Rezervă va fi Orel Grinfeld (Israel), iar asistenţi video João Pinheiro şi Luis Godinho (ambii din Portugalia).

În celălalt meci al grupei, de la ora 22, se întâlnesc Franţa şi Croaţia.

Cei 23 de jucători convocaţi de Mirel Rădoi la Euro-2019 sunt următorii:

Portari: Ionuţ Radu (Genoa, Italia), Cătălin Căbuz (Hermannstadt), Andrei Vlad (FCSB).

Fundaşi: Cristian Manea (CFR Cluj), Ionuţ Nedelcearu (FC Ufa, Rusia), Adrian Rus (Sepsi OSK Sf. Gheorghe), Alexandru Paşcanu (Leicester City, Anglia), Virgil Ghiţă (FC Viitorul), Florin Ştefan (Sepsi OSK Sf. Gheorghe), Radu Boboc (FC Viitorul)

Mijlocaşi: Tudor Băluţă (FC Viitorul), Dragoş Nedelcu (FCSB), Alexandru Cicâldău (CSU Craiova), Andrei Ciobanu (FC Viitorul), Dennis Man (FCSB), Ianis Hagi (FC Viitorul), Florinel Coman (FCSB), Darius Olaru (Gaz Metan Mediaş), Ricardo Grigore (Dinamo), Vlad Dragomir (Perugia, Italia).

Atacanţi: George Puşcaş (Palermo, Italia), Adrian Petre (Esbjerg FB, Danemarca), Andrei Ivan (Rapid Viena, Austria)

În ultima etapă, la 24 iunie, vor avea loc meciurile: Franţa – România (Cesena, ora 22), Croaţia – Anglia (San Marino, tot de la ora 22).

sursă foto: frf.ro, IFK Goteborg

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here