Armata Română sărbătoreşte Ziua Infanteriei Române la 30 aprilie, dată la care, în anul 1830, a luat naştere Infanteria ca armă modernă a Principatelor Române.

În prezent, Forţele Terestre, din care fac parte unităţile de infanterie, constituie categoria de forţe de bază a Armatei României.

Anul acesta, în contextul epidemiologic generat de pandemia de coronavirus şi în urma decretării stării de urgenţă pe teritoriul României, militari aparţinând Infanteriei Române participă la acţiuni de prevenire a răspândirii noului coronavirus.

Coordonarea la nivel naţional a tuturor acţiunilor circumscrise implementării măsurilor stabilite prin decretul de instituire a stării de urgenţă revine, prin regulile stabilite de cadrul legislativ (OUG 1/1999, cu modificările şi completările ulterioare), Ministerului Afacerilor Interne, iar Ministerul Apărării Naţionale are rol de sprijin, drept pentru care au fost luate toate măsurile pentru asigurarea forţelor şi mijloacelor MApN în situaţiile în care este necesară alocarea lor.

“La mulți ani tuturor militarilor și personalului civil ce încadrează aceste structuri importante pentru Armata României. Vă mulțumesc pentru prezența dumneavoastră în stradă, în contextul stării de urgență, care dovedește încă o dată, dacă mai era nevoie, că sunteți la fel de neînfricați și gata de acțiune atât în țară, cât și în teatrele de operațiuni de peste hotare. Aveţi respectul meu pentru disciplina şi înaltul profesionalism de care dați permanent dovadă!”, a transmis prefectul Emanuel Soare.

sursa info şi foto: Prefectura Argeş

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here