„112. Ce urgență aveți?”

De aici pornește totul. Putem spune că este acea voce pe care, într-o situație reală de urgență, ne bizuim, ne încredem întru totul, pentru că știm că acești oameni, secundă de secundă sunt în spatele apelului 112, pentru noi…pentru siguranța noastră, pentru viața noastră.

Numiți și „Oamenii din spatele cortinei”, aceștia sunt cei care preiau apelurile 112 din partea cetățenilor și, în funcție de urgență, alertează echipaje de la pompieri, SMURD, ambulanță, Poliție, Jandarmerie.

Astăzi este ziua lor, a tuturor celor care vorbesc cu cei care apelează numărul unic de urgență 112″.

Rândurile de mai sus sunt preluate dintr-o comunicare a celor de la ISU Argeş, azi, când pe tot continentul, chiar şi în state nemembre UE (Serbia, Macedonia, Albania) este aniversată Ziua Europeană a Numărului de Urgenţă 112.

Adevărul e că, într-o situaţie critică, într-una în care e vorba de o infracţiune flagrantă, de vreo nenorocire, uneori de viaţă şi de moarte, ne mai pot ajuta doar două entităţi: Cel de Sus şi cel de la 112.

Le dorim tuturor care lucrează îndărătul acestui număr magic 112 să aibă parte de sănătate, de putere de muncă şi numai şi numai de bucurii. La mulţi ani, 112!

sursa foto: ISU Argeş

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here