Astăzi se împlinesc 115 ani de când Serviciul de Ambulanță (Salvarea, cum i se spune în limbaj colocvial) din România este mereu pregătită să acorde în orice moment ajutor persoanelor aflate în dificultate. Sirenele au sunat azi în toată țara, la ora 10, pentru a anunța celebrarea acestui moment.

Astăzi, după atât de mulți ani, Ziua Națională a Ambulanței nu a putut fi sărbătorită ca la carte. Potrivit unul anunț al Federaţiei Naţionale Sindicale Ambulanţa, pandemia de coronavirus a pus piedici serioase în organizarea unei festivități. Autoritățile au ținut, totuși, să le transmită oamenilor “La mulți ani!” prin intermediul mass-media, precum și asigurarea că în orice moment, cei de la Ambulanţă vor fi la datorie pentru sănătatea lor.

În această seară, președintele Klaus Iohannis va decora medici și asistenți, la Palatul Cotroceni, pentru a răsplăti astfel munca asiduă a celor mai dedicate cadre medicale, care cel puțin în ultimul an au depus eforturi colosale în lupta cu pandemia de Covid-19.

În anul 1906 a apărut primul mijloc de transport, reprezentat atunci de o căruță trasă de cai, care avea ca scop oferirea primului ajutor atunci când era cazul. Nicolae Minovici a fost inventatorul acestui ansamblu, care în prezent ne este atât de necesar. Primul echipaj de salvare din țara noastră era format din vizitiu și sergent de oraș, iar aceștia își petreceau ziua plimbându-se pe străzi pentru a putea interveni în caz de urgență.

sursa foto: Serviciul Judeţean de Ambulanţă Argeş

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here