Medicul timişorean dr. Virgil Musta, medic primar boli infecţioase, omul care a vindecat cele mai multe cazuri de infectare cu coronavirus dintre toţi medicii din ţară, a avertizat despre pericolul iminent al unui nou val de infecţii.

Concret, dr. Musta crede că atitudinea multor compatrioţi, care au tratat cu mare lejeritate relaxarea restricţiilor de circulaţie, se va materializa în multe noi cazuri de infectare, care vor apărea în aproximativ o săptămână.

„Eu cred că va fi acest al doilea val după vreo săptămână, când încep să se vadă primele semne de la relaxare, după care vedem, în functie de cum evoluează boala, cum mergem mai departe.

… de acum încolo, transmiterea va fi comunitară… transmiterea comunitară înseamnă că virusul există deja în populaţie. Sunt forme asimptomatice, forme uşoare, sunt oameni care, fără să ştie, sunt contaminaţi, dau mai departe boala”, a declarat dr. Musta pentru ziarul „Opinia Timişoarei”.

Specialistul crede că trebuie să fim înţelepţi şi precauţi în această perioadă. Să profităm de libertatea de mişcare recâştigată, dar fără a risca şi fără a ne expune, pe noi şi pe ceilalţi, în mod inutil, hazardat.

„Indiferent de măsurile luate de autorități, responsabilitatea este în primul rând la fiecare dintre noi.

Aceasta presupune ca fiecare să-și calculeze riscul său individual, al familiei sale sau al impactului asupra celor din jur, înainte de a întreprinde o acțiune din zona de relaxare.

Apoi să gândească cum poate să-l evite sau să-l minimizeze cât de mult posibil. Nu este greu, trebuie doar să ne obișnuim cu acest obicei, cel puțin pentru o perioadă…

Pe cât putem, dacă ne deplasăm pe distanțe scurte, să mergem pe jos. În aer liber riscul de contaminare este mai mic. Putem frecventa parcurile, dar să nu ne întâlnim și să stăm la povești, în număr mare și foarte apropiați”, a declarat dr. Virgil Musta colegilor de la resita.ro

Citiţi mai multe despre părerile dr. Virgil Musta, despre evoluţia ulterioară a pandemiei, accesând link-ul de mai jos:

sursa foto: www.resita.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here