Avertismentul lui Andrei Caramitru: „Să vedeţi ce procent colosal va lua AUR în diaspora, la alegerile europarlamentare”

Date:

Share post:

Andrei Caramitru, specialist în domeniul economico-financiar şi fiu al regretatului mare actor Ion Caramitru, a lansat azi în mediul online un avertisment foarte serios la adresa clasei politice de la Bucureşti.

Pe scurt, Andrei Caramitru e de părere că majoritatea voturilor din diaspora vor merge la partidul AUR. Cel puţin la alegerile europarlamentare, primele din calendarul anului. La precedentele alegeri europarlamentare, USR (cu PLUS) a repurtat un succes imens: peste 41% din voturi. A urmat PNL, la vreo 10 procente distanţă.

CITIŢI ŞI: Andrei Caramitru, sfat pentru USR: „Încercaţi cu Elena Lasconi la prezidenţiale; voi, la vârf, sunteţi toţi erodaţi, luaţi maximum 10-12%”

De menţionat că liderul AUR George Simion, care a candidat independent, a luat doar 3,27% din voturi. La alegerile europarlamentare de anul acesta va fi altă situaţie, crede Andrei Caramitru (foto). Redăm mai jos opiniile dumnealui.

Problema diasporei

Avem probabil 4-5 milioane de oameni în diaspora. Au plecat însă – imensa majoritate – înainte de 2014 (vreo 80% dintre ei). Cam o treime înainte de 2007. În ultima vreme pleacă de fapt puțini…

Marea majoritate nu au plecat din orașele care sunt bine și funcționează acum – ci din Mizil sau Sculenii din deal, din sate distruse (de asta orașele sunt pline acum dar satele sunt golite).

Deci oamenii ăștia au în minte România de atunci când au plecat ei nu cea de azi – cu salarii de 200 de eur pe lună nu de 1000 EUR pe lună. Când se mai întorc “acasă” merg în Sculenii de Deal (unde găsesc un sat golit și mizer) – nu în București, Oradea sau Brașov sau Cluj.

CITIŢI ŞI: Andrei Caramitru: „Austria, un stat prorus, profund ostil României”. Boicotul a avut efect

Deci – mental – ei NU ȘTIU și nu își pot imagina situația actuală din România. Când aud de salariile din orașele mari, de oportunitățile de acum – intră în panică (cum să fie mai bine decât lângă Madrid sau Roma unde lucrez eu acum?????). Deci se frustrează.

Furie şi frustrare

Și nu sunt fericiți mulți dintre ei acolo (economia țărilor din vest e în tomberon , ei câștigă acolo sub medie și se chinuie și mai au de a face și cu xenofobia bastinasilor vestici). Dar și România îi enervează – nu înțeleg ce se întâmplă aici și au nervi ca mulți în România i-au depășit ca bunăstare.

Deci sunt pierduți complet în spațiu. Și sunt îngrozitor de frustrați. Deci votează AUR – vor să distrugă și sistemul european din care fac parte și sistemul din România. Nu e ceva logic – e furie și frustrare, atât.

Veți vedea rezultatele la europarlamentare. Ce procent colosal va lua AUR în Diaspora, vor câștiga acolo cu un scor imens. Și veți înțelege atunci…

(Atenție – nu TOȚI din diaspora sunt așa, evident. Însă o mare mare parte, substanțială)”.

CITIŢI ŞI: Învăţăturile lui Valeriu Nicolae către liderii USR: „Ce-ar fi chiar să faceţi o altfel de politică, nu doar să spuneţi că faceţi?”

Rezultatele alegerilor europarlamentare 2019

În diaspora, marele câştigător a fost alianţa dintre partidele USR şi PLUS.

  • USR-PLUS: 41,25%
  • PNL: 31,39%
  • PMP: 9,96%
  • George Simion (independent): 3,27%
  • PSD: 3,14%
  • PRO România: 2,88%
  • Peter Costea (independent): 2,10%
  • ALDE: 1,23%

La nivel naţional, adunând voturile din ţară cu cele din diaspora, câştigător a fost PNL, urmat la distanţă mică de PSD şi de USR PLUS.

1. PNL – 27%

2. PSD – 22,51%

3. USR-PLUS – 22,36%

4. Pro România – 6,55%

5. PMP – 5,66%

6. UDMR – 5,44%

sursa foto: Twitter/Andrei Caramitru

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

S-a oprit într-o mașină parcată

În urmă cu puțin timp pompierii intervin în municipiul...

O seară cu fetele – ce nu trebuie să lipsească pentru o distracție ca pe vremuri

S-a întâmplat să te uiți prin pozele vechi, de...

A fost inaugurată pasarela din cartierul Tudor Vladimirescu, spre noul Argeș Mall

Azi a fost inaugurată pasarela auto și pietonală care...

Opțiuni noi pentru WhatsApp: funcții de filtrare a mesajelor (Digitalio)

WhatsApp anunţă introducerea a trei filtre pentru accesarea mai rapidă a...

Alte 25 de microbuze electrice pentru școli din mediul rural din Argeș, cu bani din PNRR

Ieri a fost semnat contractul pentru furnizarea a 25...