Poliția Română atrage atenția asupra faptelor de înșelăciune cu privire la vânzarea mașinilor online. Multe persoane se folosesc de naivitatea clienților, își pun anunțurile pe platforme cu notorietate, pentru a crește nivelul de încredere, însă produsul pe care-l promit este unul fals. De multe ori, cei care fac astfel de “afaceri” cer bani în avans pentru păstrarea mașinii, iar la final vor cere sume și pentru transportarea vehiculului în țară sau la locuință.

Polițiștii au făcut public modul de operare cel mai des întâlnit pentru a diminua numărul situtațiilor de acest gen. Din păcate, foarte multe persoane sunt păcălite și rămân fără bani, din cauza ușurinței cu care se poate minți prin intermediul platformelor online. Falșii comercianți așteaptă, în aproape toate cazurile, până când primesc toți banii în cont, iar apoi dispar o perioadă de pe platformă.

Astfel de practici au început să se înmulțească pe teritoriul României, iar pierderile sunt de cele mai multe ori, enorme. Ultimul astfel de caz semnalat are un prejudiciu de 80.000 de euro. Anunțul a fost făcut pe pagina de Facebook a Poliției Române, astfel încât toată lumea să cunoască modul în care se pot evita astfel de situații, primul pas fiind acela de a studia foarte bine istoricul persoanei care face anunțul, asta în cazul în care are un profil public.

sursa foto: Facebook/Poliţia Română

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here