Aventurile binefăcătorului Valeriu Nicolae în cătunul de romi Pojorâta, de lângă Lereşti

Date:

Share post:

Fost secretar de stat la Ministerul Muncii în perioada când prim-ministru era Dacian Cioloş, Valeriu Nicolae a ieşit din politică (fusese membru Plus, dar i s-a acrit, de înţeles) şi s-a făcut cunoscut pentru meticulozitatea şi perseverenţa cu care „râneşte” prin CV-urile a tot felul de demnitari, aparţinând întregului spectru politic, devoalând fără milă impostura şi cangrena generalizată a aşa-zisei „clase politice” româneşti. Nu degeaaba s-a ales şi cu porecla de vidanjorul de CV-uri.

Dl Nicolae a lucrat pentru ONU, Comisia Europeană și Consiliul Europei, dar și în mediul privat, pentru IBM și Microsoft, în SUA, iar cu banii agonisiţi nu încetează să facă fel de fel de fapte bune, alături de cei din asociaţia „Casa Bună”, o organizaţie neguvernamentală care, între altele, ajută copiii nevoiaşi din Ferentari (cel mai rău famat cartier al Capitalei), dar şi din comunele argeşene Nucşoara şi Lereşti. Ultima astfel de ispravă a făcut-o în Argeş, în cătunul de romi Pojorâta, de la marginea comunei muscelene Lereşti.

Cum Valeriu Nicolae (el însuşi de origine romă) are şi un talent de narator care nouă ne place mult, îl lăsăm pe dumnealui să povestească singur prin ce peripeţii a trecut în mijlocul romilor din Pojorâta.

„Faceţi bani din pozele cu copiii noştri!”

„Ieri (sâmbătă – n.r.) a fost grădiniță la Casa Bună cu o parte dintre stihii. Corina face grădinița de câțiva ani și rezultatele sunt din ce în ce mai clare. Ne gândim acum să facem și o grădiniță permanentă că nu avem stare. O altă parte (cu mine cu tot) am fost în Pojorâta, Argeș.

35 de copii verificați oftalmologic și reparații de computere în Voinești, Lerești și Pojorâta plus distribuție de echipamente, vitamine, cărți și mici premii. Acum încep reparațiile de computere și în Nucșoara, Slatina și Sboghițești. Cu cât zona e mai săracă cu atât mai greu.

În Pojorâta am avut două incidente mai serioase și alte două minore. Un tată agresiv care bombănea că ne omoară dacă nu îi revine vederea la normal a fiului care avea probleme firești după controlul oftalmologic și o mamă care nu avea chef să aștepte la rând pentru controlul copiilor care “descoperise” că suntem niște nenorociți care facem bani pe spatele copiilor lor.

Copii din Pojorâta

Am întrebat cum facem asta? Vindem pozele copiilor ei. I-am spus că ne băgăm la afacerea asta, că dacă merge așa cu făcutul de poze rezolvăm rapid toate problemele din sat și nu mai e nevoie ca o parte dintre ei să-și riște libertatea furând lemne din pădure. În rest am fost primiți cu îmbrățisări și zâmbete.

Comparativ cu prima intrare în sat a fost de zece ori mai bine dar facerea de bine dezinteresată, voluntară încă nu are logică pentru mult prea mulți dintre noi. Am jucat și un pic de baschet cu doi puști care așteptau controlul oftalmologic. Îmbrăcați de nuntă, frumușei foc, foc. Sunt vreo 30 de oameni cărora ar trebui să le mulțumesc numai pentru ieri. Peste 100 cărora ar trebui să le mulțumesc săptămânal. O fac de fiecare dată când îi văd. Smerenie, pentru mine, e sentimentul pe care îl am când văd cât de mulți sunt cei care încearcă să facă lumea din jurul lor un pic mai bună”, a scris Valeriu Nicolae.

De menţionat că prin Pojorâta n-a mai călcat niciun demnitar, mai mic sau mai mare, al statului, de la precedentele alegeri încoace. Pentru aceşti oameni necăjiţi, nimeni nu mişcă un deget. Valeriu Nicolae încearcă să ajute cum poate, pe banii lui şi cu sprijinul câtorva voluntari inimoşi. Pentru dedicaţia sa în proiecte de acest gen a şi fost desemnat Cetățeanul Anului, în 2013, de Parlamentul European.

Detalii despre cine sunt şi ce fac, concret, dl Nicolae şi tovarăşii săi de fapte bune găsiţi pe site-ul asociaţiei: https://asociatiacasabuna.ro/

sursa foto: facebook/Valeriu Nicolae

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

Spitalul Județean Argeș, linie endoscopică de ultimă generație la Urologie

Pacienţii cu afecţiuni urologice vor beneficia de acum de...

Cod galben de ploi în sud-estul României. Vizat, și tot județul Argeș. La munte va ninge

Administrația Națională de Meteorologie ANM a emis azi o...

Spitalul Județean Pitești angajează medici

Spitalul Județean de Urgență Pitești organizează concurs pentru angajarea...

Documentar despre cariera și viața lui Ilie Năstase, în regia lui Tudor Giurgiu, prezentat la Pitești

Premiera documentarului ”Nasty”, despre cariera și viața lui Ilie...