Avalanşa de la cabana Capra: amplă mobilizare de forţe pentru salvarea a 60 turişti blocaţi. Drumul era închis circulaţiei

Date:

Share post:

Avalanşa de azi noapte, care a lovit cabana Capra de pe Transfăgărăşan, a avariat cabana şi a distrus/avariat maşinile turiştilor. Autorităţile s-au mobilizat pentru a-i recupera pe toţi. Aceştia nu ar fi trebuit să se afle acolo, pentru că drumul e închis iarna la circa 2 km mai la sud de cabana Capra.

Autorităţile din judeţul Argeş au declanşat o amplă mobilizare de forţe pentru recuperarea celor circa 60 de turişti care se aflau la cabana Capra, de pe Transfăgărăşan, azi noapte, când unitatea de cazare a fost lovită de avalanşă.

„În urma solicitării turiștilor de la unitatea de cazare, se deplasează forțele de intervenție ale pompierilor argeșeni cu o autofreză de zăpadă multifuncţională, o ambulanță SMURD de prim ajutor calificat, o autospecială de transport persoane și victime multiple, două autospeciale de primă intervenție și comandă și două microbuze.

Se încearcă evacuarea acestora până la o altă unitate de cazare care se află la km 104 al Transfăgărășanului.

La misiune participă personal din partea Salvamont Argeș, IJJ Argeș și Secția Drumuri Naționale”, a informat în această dimineaţă biroul de presă al ISU Argeş.

În sprijinul salvatorilor argeşeni au sosit şi echipaje de salvare din judeţele vecine: „au fost dislocate două șenilate de la ISU Vâlcea și ISU Olt și un UTV (Utility Task Vehicle, un fel de vehicule tot-teren – n.r.) de la ISU Dâmbovița”, au mai informat autorităţile.

Circulaţia rutieră e interzisă iarna, de la circa 2 km mai la sud de cabana Capra

Sectorul de drum unde se află cabana Capra e închis circulaţiei rutiere iarna

Dincolo de intemperiile naturii, mai e şi un alt factor care a dus la această situaţie de urgenţă, în care vieţile a zeci de oameni sunt în pericol.

Biroul de presă al Poliţiei Argeş a transmis că „DN 7C este închis traficului, de la km. 104 (cabana Capra e sitată cu puţin peste 2 km mai la nord – n.r.), încă de la data de 30 octombrie 2022, acest aspect fiind semnalizat prin indicatoare de-a lungul DN 7C, dar și prin indicator și barieră, la km. 104.

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Argeș vor verifica modalitatea prin care persoanele respective au ajuns la cabană, iar dacă vor fi constatate abateri de la normele rutiere se vor lua măsurile legale în consecință”.

Şoferii care nu au respectat indicatorul şi au intrat pe sectorul de drum interzis vor fi amendaţi şi le vor fi reţinute permisele de conducere pentru 60 zile.

În imaginea de sus, maşini avariate grav de avalanşa care a lovit cabana Capra.

Ştire în curs de actualizare.

surse foto: ISU Argeş, Poliţia Argeş

Actualizare – În jurul orei 15 salvatorii au ajuns la cabană şi au început evacuarea turiştilor blocaţi acolo de avalanşă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

De mâine reîncep programele de reînnoire a parcului auto Rabla Clasic şi Rabla Plus

De mâine, 24 martie, persoanele fizice şi juridice se...

Poliţişti argeşeni şi-au căutat azi viitori colegi printre elevii de la Liceul Sanitar din Piteşti

Poliţişti argeşeni au vizitat azi Liceul "Ion Cantacuzino" (Sanitar)...

Grădina Zoologică Piteşti, noul program de vară

Grădina Zoologică Piteşti trece, începând de săptămâna viitoare, la...

Prima ligă de fotbal ia o pauză; Naţionala se pregăteşte să rateze şi Euro 2024

Prima ligă de fotbal din România, alături de competiţiile...

UEFA o poate exclude pe FC Barcelona din cupele europene

Problemele se ţin lanţ de gruparea catalană FC Barcelona....