Aseară, Compania de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunţat câştigătorul licitaţiei pentru execuţia tronsonului de autostradă dintre Curtea de Argeş şi Tigveni, parte a autostrăzii Piteşti-Sibiu.

Vestea bună e că firma în discuţie e Porr Construct Gmbh din Austria (împreună cu subsidiara din România, Porr Construct SRL Bucureşti), aceeaşi firmă care lucrează într-un ritm excelent pe tronsonul 1 al autostrăzii Piteşti-Sibiu, cel cuprins între Sibiu şi Boiţa.

Acum două zile relatam despre faptul că austriecii s-au mobilizat peste aşteptări şi că lucrările sunt cu mult înaintea graficului prevăzut în contract.

E de aşteptat, deci, ca şi mobilizarea pe lotul Curtea de Argeş-Tigveni să fie la fel de bună. Oricum, cei de la Porr par constructori serioşi, cum n-am prea avut pe şantierele autostrăzilor româneşti.

Există, însă, şi o veste proastă aici: contractul cu Porr, pentru acest lot de autostradă, va fi semnat doar în ipoteza în care nu vor exista constestaţii.

„Dacă nu vor fi contestații contractul de două miliarde lei (1.678.873.121,77 lei fără TVA, mai exact – n.n.) poate fi semnat în luna martie.

Costul ridicat se datorează tunelului de 1,3 km ce realizează trecerea de pe Valea râului Topolog pe Valea Argeșului. Nodul rutier Tigveni din capăt e inclus de asemenea in acest lot, astfel că traficul poate fi descărcat în DN73C Trasfăgărăşan”, au informat cei de la Asociaţia Pro Infrastructură.

Bucata de autostradă dintre Curtea de Argeş şi Tigveni e în lungime de aproximativ 10 km.

„Durata contractului este de 60 de luni, din care 16 luni perioada de proiectare și 44 de luni perioada de execuție a lucrărilor. Garanţia acestora este de zece ani”, a informat CNAIR, printr-un comunicat de presă.

Tronsonul Piteşti-Curtea de Argeş a fost încredinţat italienilor de la Astaldi, care au demarat recent lucrările. Cele mai grele loturi, cele din mijloc, montane, cuprinse între Tigveni şi Boiţa, încă nu au desemnate constructor.

sursa foto: Facebook/Asociaţia Pro Infrastructură

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here