Autorul expediţiei cu Duster în Siberia a primit în dar cartea despre Dacia a lui Nicolae Badiu

Date:

Share post:

La finele săptămânii trecute, soţii Kinga şi Attila Bertici din Satu-Mare, cei doi români care au ajuns cu o Dacia Duster la Polul planetar al frigului, în plină iarnă, au fost în vizită la uzina Dacia de la Mioveni.

Despre acest lucru am informat alaltăieri.

Dincolo de primirea personală făcută temerarilor de către însuşi preşedintele-director general al Daciei. Cristophe Dridi, am mai reţinut un alt aspect demn de semnalat.

În cadrul vizitei în uzină, unul dintre veteranii Daciei, dl Viorel Dumitraşcu, le-a făcut cadou celor doi performeri sătmăreni cartea „Poarta 3. Maşina cu nume de ţară Dacia”, semnată de jurnalistul şi scriitorul Nicolae Badiu.

Un volum despre care scriam anul trecut că face deja parte dintre lecturile obligatorii ale oricărui iubitor al maşinilor româneşti. Ca atare, cartea nu putea lipsi din biblioteca personală a unor iubitori ai mărcii Dacia de anvergura soţilor Bertici din Satu-Mare.

„Dl Dumitraşcu ne-a rugat să păstrăm această carte în torpedoul Daciei noastre şi în expediţiile viitoare, ca un talisman. I-am promis că aşa o să facem”. a spus Attila Bertici.

Revenind la dl Viorel Dumitraşcu, cel care a dăruit soţilor Bertici cartea semnată Nicolae Badiu, autorul i-a promis, prin intermediul contului său de socializare, că-i va oferi un alt exemplar al cărţii, în locul celui dăruit.

Ca într-o familie: aceea a iubitorilor Daciei.

sursa foto: captură video youtube

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

Eveniment cultural: Tablouri din închisori comuniste

Descrise recent, cu amar inevitabil, de două victime ”găzduite”...

Accident pe drumul expres Craiova-Piteşti. Circulaţie închisă de tot

Traficul pe drumul expres Craiova-Piteşti (DEx 12) este blocat...

16 august, zi naţională de comemorare a martirilor Brâncoveni

"Ziua de 16 august este marcată în fiecare an...

Începe sesiunea bacalaureatului de toamnă

Marţi, 16 august va avea loc proba scrisă la...