” În contextul creșterii numărului de urși în zona Arefu – Cetatea Poienari – Vidraru, pentru a nu fi puse în pericol viețile turiștilor care doresc să viziteze Cetatea Poienari, Muzeul Județean Argeș a decis închiderea Cetății.

Din păcate, sunt semnale că turiștii și anumiți agenți economici ignoră pericolul reprezentat de prezența animalelor sălbatice, riscurile la care se expun astfel putând fi extrem de mari, chiar cu prețul vieții.

Măsura închiderii Cetății Poienari nu a fost ușoară, Consiliul Județean Argeș, prin Muzeul Județean Argeș, punând mai presus de orice integritatea și siguranța turiștilor, asumându-și pierderile materiale și de imagine cauzate de această măsură radicală”.

Rândurile de mai sus ne-au parvenit prin intermediul biroului de presă al Consiliului Judeţean Argeş.

Închiderea accesului la cetatea de la Poienari vine după ce, anii precedenţi, turiştii puteau vizita cetatea numai la ore fixe, însoţiţi de jandarmi înarmaţi cu…spray-uri iritante.

Măsura radicală luată ieri, de restricţionare totală a vizitării cetăţii, nu face, în opinia noastră, decât să (re)confirme incapacitatea autorităţilor locale de a gestiona o situaţie delicată, dar nici pe departe gravă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here