La finele săptămânii trecute, soţii Kinga şi Attila Bertici, care au atins luna trecută cea mai friguroasă aşezare de pe Planetă (Oimiakon, Siberia) au fost oaspeţii conducerii uzinei Dacia de la Mioveni.

Reamintim că soţii Bertici au plecat în luna decembrie a anului trecut, cu destinaţia Polul planetar al frigului, din Siberia, la bordul unei Dacia Duster diesel (1,5 dCi) de serie, şi au ajuns la destinaţie în ziua de 9 ianuarie, după care au revenit acasă fără probleme.

Pe toată durata expediţiei lor în Extremul Orient rus, nimeni din conducerea uzinei Dacia şi/sau a grupului Renault România nu i-a băgat în seamă pe aceşti temerari.

Cum, necum, vestea succesului expediţiei soţilor Bertici a ajuns şi la urechile preşedintelui-director general al Daciei, Christophe Dridi, care i-a primit, vineri, la Mioveni, pe cei doi.

Şeful suprem al Daciei, alături de oamenii care i-au făcut gratis Daciei o reclamă cum n-a avut maşina românească niciodată

„Împreună cu cei 18.000 de colegi de la uzina Dacia vă felicit pentru impresionanta expediţie pe care aţi făcut-o în Siberia, iarna aceasta, la bordul unei Dacia Duster, la temperaturi de până la minus 60 de grade”, au fost cuvintele de bun-venit ale dlui Dridi.

Rostite într-o limbă română neaşteptat de bună, de menţionat şi acest lucru.

„A fost o plăcere să mergem cu Duster acolo. Am avut încredere în maşina românească, pentru că am ştiut că avem o maşină bună, a cărei „inimă” a bătut şi la minus 60 de grade.

Este foarte importantă încrederea pe care o ai într-o maşină. Noi am avut încredere totală în Dacia Duster şi maşina nu ne-a dezamăgit, ba dimpotrivă”, a replicat, modest, Attila Bertici.

Expediţionarii sătmăreni, în mijlocul oamenilor care i-au construit maşina ce i-a dus pânî ân străfundurile Siberiei şi înapoi acasă

Expediţionarii sătmăreni au vizitat apoi liniile de producţie din uzina de la Mioveni şi au discutat pe îndelete cu muncitorii şi inginerii de la Dacia, mai ales despre comportamentul maşinii la temperaturi extreme, la care aceasta nu mai fusese niciodată testată, până la aventura siberiană a soţilor Bertici.

sursa foto: Facebook/Hello Siberia Expedition/Kinga şi Attila Bertici

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here