Autonomia Industrială Strategică a UE trebuie stimulată, ECIPES27 poate contribui în acest scop

Date:

Share post:

După decenii de relocare industrială, UE trebuie să promoveze o autonomie industrială strategică europeană.Acest fapt este posibil prin ECIPES27, cred tinerii din Republica Moldova, membri ai organizaţiei neguvernamentale IDEP (Institutul de Dezvoltare şi Expertiză a Programelor) Moldova.

„Prin acest concept, cetățenii europeni vor fi stimulați, datorită subvenției unice de 200 euro, prin intermediul unei platforme online să schimbe echipamentul electrocasnic vechi cu altul nou, totodată stimulând utilizarea acestora pe altul eficient energetic. Acest fapt va contribui la încrederea producătorilor europeni într-onoua piață creată de UE, o piață pentru 35 de milioane de electrocasnice noi și 35 de milioane de electrocasnice spre reciclare.

Prin acest concept – producătorii de soluții și echipamente inteligente și ecologice de producție europeană, pot să fie siguri că 45 mii municipalități vor fi subvenționate cu 50 mii euro de UE să replice un proiect impelentat anterior cu succes într-o altă municipalitate, prin aceasta va avea loc răspândirea proiectelor smar&eco în jumătate din municipalitățile din UE, toate utilizând o platformă onlinecare a reduce timpul, deci costul pentru implementare de-facto. Acest fapt va duce la o coeziune sporită dintre municipalitățile din UE, contribuind la consituirea unui cadru de cooperare bazat pe schimb de bune practici care vor contribui pozitiv la dubla tranziție.

Prin acest concept – tinerii de 18-25 ani, cei care astăzi sunt în căutarea unei îndeletniciri, să poată accesa la un clic distanță un program de subvenții de la UE (15000 euro pentru servicii și 25000 euro pentru producere) pentru lansarea unui start-up cu componenta eco. Prin aceasta, tinerii de astăzi, mulți din care proaspăt absolvenți vor deveni agenți ai schimbării, ai tranziției digitale și ecologice, devenind liderii de mâine.

Având în vedere că 63% dintre cetățenii UE doresc o identificare digitală unică și sigură pentru serviciile lor online, conform sondajului Eurobarometrul (iarna 2020-2021), liderii din UE pot sprijini această abordare inovatoare propusă de conceptul ECIPES27 – folosind platforma online pentru a ajuta direct cetățenii UE (cu posibilitatea de a asigura supravegherea guvernelor naționale), dar realizând, în același timp un program identic pentru toți cetățenii / primarii / tinerii din toate cele 27 de state membre ECIPES27. Suntem siguri că primul element de coeziune între cetățeni – primari – tineri poate fi atins prin utilizarea Programului ECIPES adoptat pentru toate cele 27 de state membre ECIPES27.

De acest program ar beneficia, utilizând identitatea digitală europeană până la: 17% din populația UE, 50% din toate municipalitățile UE, un milion tineri (18-25 ani), totodată diminuând costurile administrative pentru programele de susținere până la 3-5% (pentru monitorizarea și evaluarea proiectelor)”, menţionează tineri ONG-işti de la IDEP Moldova, într-un comunicat de presă.

Vizite0

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

Alege setul potrivit de anvelope 195 55 R16 în funcţie de sezon

Anvelopa marcată cu dimensiunile 195 55 R16  este una...

Cauza tragediei de ieri de la Drăganu: o depăşire care n-ar fi trebuit făcută

Tragedia rutieră de ieri, de la Drăganu, despre care...

Capitala magiunului românesc se modernizează cu bani europeni

Orașul Topoloveni, din judeţul Argeş, până recent un târg...

OZN, secretele militare și chestiuni care nu mai sunt pentru nimeni un secret

În cartea sa ”Am vânat OZN-uri și extratereștrii”,  gen....

Cum au devenit urşii scuza pentru incompetenţa autorităţilor pe autostrada A1

Cei aproape 10 ani de când Ministerul Transporturilor şi...