Austriecii de la Porr Construct lucrează zi şi noapte la tunelul de pe lotul de autostradă Curtea de Argeş-Tigveni (galerie foto/video)

Date:

Share post:

La lotul 4 de autostradă dintre Curtea de Argeş şi Tigveni, constructorul Porr lucrează în ritm susţinut.

Pe şantierul autostrăzii „sunt mobilizați un număr de 350 de muncitori și 140 de utilaje”, potrivit CNAIR. Antreprenorul, Porr Construct, lucrează de la începutul acestui an, indiferent de condițiile meteorologice.

Ba mai mult, suntem informaţi că la tunelul Momaia, lung de 1,35 km, se lucrează zi şi noapte, în trei sau patru schimburi.

Tunelul, botezat „Daniela” va avea două galerii, câte una pentru fiecare sens de mers. Aşa că o echipă forează la un capăt, iar o alta, la celălalt. Avansul lucrărilor este foarte bun, de circa 18%, înaintea termenelor contractuale.

CITIŢI ŞI: Alai de tovarăşi din conducerea de partid şi de stat, pe şantierul tronsonului Curtea de Argeş-Tigveni a autostrăzii Piteşti-Sibiu

Este pentru prima dată după 1989 când se efectuează în România o astfel de străpungere în stâncă pentru o autostradă. Aşa ceva s-a mai făcut la construirea DN 7C Transfăgărăşan.

Termenul contractual pentru finalizarea acestui lot de autostradă, lung de 9,86 km, este finalul anului 2026. Sunt, însă, şanse mari ca acesta să fie devansat.

N-ar fi prima dată când Porr Construct finalizează o lucrare de infrastructură înainte de termen. Lotul 1 al autostrăzii Piteşti-Sibiu, cel cuprins între Sibiu şi Boiţa, a fost finalizat în decembrie 2022. Termenul era martie 2023.

CITIŢI ŞI: Încep să se mişte lucrurile şi pe lotul 2, Boiţa-Cornetu, al autostrăzii Piteşti-Sibiu

Situaţia pe celelalte loturi ale autostrăzii Piteşti-Sibiu

  • Lotul 1 Sibiu-Boiţa e deschis circulaţiei. Porr Construct Gmbh şi subsidiara sa din România, Porr Construct SRL Bucureşti, l-au finalizat mai devreme cu 3 luni decât era prevăzut în contract.
  • Lotul 2 Boiţa-Cornetu, lung de 31,33 km, e considerat cel mai greu de pe autostrada Piteşti-Sibiu. Executant e o asociere dintre două firme din Turcia, Mapa Insaat şi Cengiz Insaat. Turcii au început deja organizarea de şantier. Durata de execuție efectivă a lucrărilor e de 50 de luni.
  • Lotul 3 Cornetu-Tigveni e contractat de italienii de la WeBuild (Astaldi). Contractul are o perioadă de proiectare de 12 luni și o perioadă de execuție de 45 de luni. În august 2023 au început efectiv lucrările, dar cu o mobilizare aşa şi aşa.
  • Lotul 5 Curtea de Argeş-Piteşti e contractat de aceeaşi companie italiană WeBuild. Aceasta a început slăbuţ lucrările (detalii, aici), dar s-a mobilizat mai bine ulterior. Lucrările au început în 2021 şi sunt acum înaintea termenelor contractuale. Lotul ar trebui să fie deschis circulaţiei anul viitor.

sursa foto/video: CNAIR

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

Ion Mînzînă: ”Și la Rătești suntem pe drumul cel bun. Modernizăm și DJ 702G” (galerie foto)

Drumul județean 702G Recea (intersecție autostradă A1) - Catanele...

FC Argeș, veste foarte bună: a plecat Mihai Foamete. Una și mai bună: în locul său a venit Dănuț Coman

Mihai Foamete (foto), președintele Consiliului Director al clubului FC...

Laptele: prieten sau dușman? De ce să nu excluzi lactatele din alimentația ta

Laptele și produsele lactate fac parte din alimentația multor...

Gheorghe Zamfir, în concert vineri seară, în Piața Primăriei din Pitești

Maestrul naiului Gheorghe Zamfir va concerta vineri seară, de...