Pentru prima dată de la Constantin Stroe încoace, în epoca post-privatizare a Daciei, marca românească de automobile este condusă de un director român.

Aseară, grupul Renault a anunţat că Mihai Bordeanu (foto sus) a fost numit în funcţia de şef al operaţiunilor Dacia din România şi din Europa de Sud-Est, înlocuindu-l pe precedentul director general al Dacia România, Christophe Dridi.

Oficial, în engleza corporatistă, dl Bordeanu ocupă funcţia de „Managing Director Dacia Brand South Eastern Europe și Country Head Romania”.

Iar monsieur Dridi a fost avansat, ocupând acum funcţia de „VP Global Access Industry și VP Industry Dacia și Lada”.

Adică un fel de şef peste tot ce înseamnă mărcile Dacia şi Lada în România, Rusia şi Maroc.

Avertisment la plecare: „infrastructura e esenţială”

La finalul mandatului său în fruntea Daciei, directorul general Christophe Dridi a oferit presei o scurtă declaraţie, în care a reiterat importanţa infrastructurii. Se referea, desigur, la autostrada Piteşti-Sibiu dar şi, probabil, la drumul expres care să lege uzina de la Mioveni de autostradă.

„România are un potențial uriaș. Am descoperit acest lucru în 2016, când am venit pentru prima oară în această frumoasă țară. Industria auto este o bijuterie a economiei românești, iar infrastructura, integrarea locală și educația sunt esențiale pentru dezvoltarea acesteia.

Merci beaucoup, monsieur Dridi! Au revoir et bonne chance!

Potențialul vine, de asemenea, din profesionalismul echipelor Dacia și Renault, cărora aș dori să le mulțumesc, precum și tuturor partenerilor noștri…

… Am învățat multe de la voi și vă mulțumesc. Voi continua să fiu alături de voi, făcând parte din această provocare în noua poziție care mi-a fost încredințată…”, a declarat dl Dridi.

Experienţă la Toyota şi Lexus

În ce-l priveşte pe noul şef al Daciei, Mihai Bordeanu a lucrat o vreme pentru mărcile Toyota şi Lexus (aceasta din urmă, divizia de lux a Toyotei), iar din anul 2010 lucrează în cadrul grupului Renault, unde a deţinut mai multe funcţii în ţară şi în străinătate.

Dl Bordeanu e absolvent al unei şcoli respectabile: Facultatea de Cibernetică din cadrul ASE Bucureşti, şi are la activ diverse cursuri de perfecţionare, între ele, unele la London Business School.

sursa foto: Dacia groupe Renault

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here