Şcoala de Vară Fenomenul Piteşti, aflată în acest an la cea de a VIII-a ediţie se va desfăşura la Piteşti între 15-20 septembrie 2019 şi este organizată de Centrul de Studii în Istorie Contemporană și Memorialul Închisoarea Pitești.

„Pentru noi, aceasta nu a fost niciodată doar o școală de vară. Am pus întotdeauna suflet și pasiune, pentru ca experiența de la Pitești să fie un punct de reper în formarea voastră ca oameni. Curiozitatea, sensibilitatea, empatia și disponibilitatea sunt calitățile pe care le căutăm în voi.

În fiecare an, ne străduim să dăm o identitate nouă școlii de vară, un concept în jurul căruia să împletim toate activitățile. Voi, tinerii de azi, veți afla despre tinerii de ieri: și ei se pregăteau pentru o carieră, căutau să își întemeieze o familie și să schimbe lumea.

Anul trecut, participanții noștri au trăit la propriu experiența închisorii, fie ca deținuți, fie ca gardieni (unii din ambele ipostaze). Exercițiul acesta le-a deschis nu doar mințile, ci și sufletele către informațiile pe care le-au aflat ulterior despre cei trecuți prin Pitești.

Anul acesta, vă propunem să vă descoperiți pe voi! Fiecare participant ales va avea un corespondent în trecut, care a fost implicat într-un fel sau altul în evenimentele din 1949-1951. Veți întâlni indicii despre personajul vostru pe tot parcursul școlii de vară. Unii îl veți ghici pe parcurs, alții îl veți afla abia la final. Dar descoperindu-i pe ei, vă veți descoperi pe voi.

Înscrieți-vă! Veți pleca de la Pitești alți oameni. Mai buni ?

PS: La cursurile Şcolii de Vară pot participa 10 persoane. Completează formularul disponibil la link și vei avea posibilitatea de a participa #gratuit la cursurile care vor avea loc chiar în incinta fostului penitenciar, în perioada 15-20 septembrie”, informează organizatorii, printr-un comunicat de presă.

Subscriem din toată inima invitaţiei domniilor lor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here