Am relatat azi despre extraordinar de ambiţioasa expediţie pe care un cuplu din Satu-Mare, soţii Kinga şi Attila Bertici, intenţionează să o efectueze începând cu luna decembrie.

Cei doi vor pleca în Siberia, la bordul unei maşini Dacia Duster diesel (1,5Blue DCi), având ca destinaţie oraşul Oimiakon.

Acolo, iarna, temperaturi de minus 50, minus 60 de grade sunt ceva uzual, deloc neobişnuit.

L-am întrebat pe dl Bertici dacă a primit vreun ajutor de la constructorul auto Dacia, în a pregăti această expediţie extraordinar de dificilă. Mai ales că aceasta ar putea fi una dintre cele mai de impact reclame posibile pentru Dacia.

„M-au ajutat cei de la firma Auto Class din Satu-Mare, concesionarul Dacia de aici. De asemenea, cei de la Dacia Finance m-au ajutat cu tot ce-a trebuit, mă refer la chestiuni financiare, ca să cumpărăm Dusterul cu care mergem în Siberia”, a declarat dl Bertici pentru Argeşul Online.

„Am refuzat ofertele de la Ford şi Skoda”

„Să vă mai spun ceva: eu sunt de naţionalitate maghiară, dar sunt cetăţean român şi îmi iubesc ţara. Iubesc şi maşinile Dacia. Am mers cu un Logan până la Vladivostok (cu fiul său, Norbert, anul trecut – n.r.) şi maşina nu m-a lăsat pe drum.

Kinga şi Attila Bertici, gata de plecare, cu Dusterul lor nou, spre gheţurile şi frigul crunt al estului Siberiei

Am avut oferte de la concesionari Ford şi Skoda, ca să merg cu maşinile lor în Siberia. Mi le puneau la dispoziţie gratuit. Am refuzat, însă, pentru că, aşa cum spuneam, eu iubesc Dacia.

Cei de la Skoda mi-au oferit un Kodiak, cei de la Ford mi-ar fi dat un SUV Kuga. Dar eu am vrut să merg cu Dacia Duster”, ne-a mai spus dl Bertici.

De profesie antreprenor în domeniul muzical, Attila Bertici va pleca spre Siberia, din Satu-Mare, în data de 12 decembrie, alături de soţia sa Kinga.

Le dorim drum bun, fără probleme şi să revină cu bine acasă!

sursa foto: Facebook/Attila Bertici

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here