Lumea îngrijirii naturale a pielii abundă de informații din toate părțile, iar piața brandurilor care fac aceste produse este tot mai vastă. Ce produse îmi trebuie? Ce tip de ten am? Cum o să îmi reacționeze pielea la produsul X? – sunt doar câteva dintre întrebările pe care ți le pui des. Însă ce NU e indicat să folosești? Ce produse sunt cele mai dăunătoare? Cum fac alegerile potrivite? – sunt lucruri asupra cărora trebuie să reflectezi de asemenea.

7 produse pe care să nu le folosești pentru ten

  1. Crema de corp

Când rămânem fără crema de față obișnuită, loțiunea de corp devine adesea produsul de bază. Cu toate acestea, nu trebuie utilizat pe pielea delicată a feței deoarece aceasta este mai densă și mai grasă, textura sa uleioasă poate înfunda porii pielii feței și poate provoca o erupție acneică. De asemenea, tind să aibă parfumuri artificiale. Acestea pot duce la o reacție alergică.

2. Zahărul

Zahărul este ingredientul principal în multe exfoliante pentru față pe care le poți face chiar acasă. Deși are multe calități, poate fi abraziv pentru pielea ta. Utilizarea poate duce la iritarea, roșeața și uscăciunea pielii. Dacă nu este utilizat delicat, îți poate răni pielea cu zgârieturi care provoacă micro-leziuni.

3. Apa fierbinte

La fel cum apa fierbinte nu ar trebui folosită pentru a spăla părul, nu este recomandat nici pentru fața ta. Utilizarea directă a apei fierbinți pe față va reduce umezeala din piele, făcând-o uscată. De asemenea, poate provoca arsuri.

Folosește apa călduță pentru terapia cu abur facial. Acest lucru te va ajuta la deschiderea porilor pielii și la o mai bună curățare. De asemenea, înmoaie punctele negre și cele albe, făcându-le mai ușor de îndepărtat.

4. Lămâia

Bogată în vitamina C, lămâia este într-adevăr bună pentru sănătate. Dar aplicarea feliilor crude de lămâie sau a sucului de lămâie pe față poate provoca mai mult rău decât bine. În aceasta se găsesc produse chimice care îți fac pielea sensibilă la lumină, așa că ieșirea la soare, după utilizarea lămâii, îți poate irita pielea. Acest lucru poate duce și la arsuri chimice.

5. Pasta de dinţi

Pasta de dinți este populară ca remediu rapid pentru coșuri. Experții spun însă că utilizarea pastei de dinți pe față poate duce la arsuri și chiar infecții. Dacă ai mai folosit pastă de dinți pe cosuri, este posibil să fi observat că acestea devin roșii după utilizare. Evită să folosești pasta de dinți pe față și folosește creme bio și cosmetice naturale pentru îngrijirea tenului de la Prova.ro

Acest lucru se datorează faptului că pasta de dinți are ingrediente puternic iritante.

6. Bicarbonatul de sodiu

Un ingredient versatil, bicarbonatul de sodiu este folosit pentru multe lucruri. Datorită naturii sale multifuncționale, este posibil să fi fost testat și pentru a vindeca acneea. Cu toate acestea, bicarbonatul de sodiu este alcalin în natură și poate dăuna echilibrului pH-ului tău. Nivelul pH-ului îți protejează pielea de bacterii și agenți patogeni infecțioși. Dacă pH-ul natural este perturbat, este posibil să apară erupții.

7. Săpunul

Îți cureți fața cu săpun pentru a îndepărta murdăria și uleiul excesiv? Săpunurile solide elimină uleiurile naturale de pe piele și o fac uscată, aspră și chiar provoacă mâncărime.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here