Cu două etape înainte de finalul play-off-ului ligii secunde la fotbal, CS Mioveni era în situaţia în care, dacă-şi câştiga ambele jocuri, era promovată direct în Liga I.

Primul obstacol a fost cel întâlnit azi, la Timişoara, echipa locală ASU Poli, un fel de FC Argeş 1953, dacă vă mai amintiţi.

Argeşenii au fost conduşi după primul sfert de oră, printr-un gol extraordinar marcat de Ivanovici, care a transformat în stil Claudiu Niculescu o lovitură liberă. CS Mioveni a revenit în joc prin golul frumos marcat de Szilard Veres, care a şutat din careu, la vinclul din stânga porţii lui Păduraru, la vreo 10 minute după ce bănăţenii deschiseseră scorul.

Nou intratul Alin Ignea a readus pe ASU Poli în avantaj, la 10 minute de la reluarea jocului (foto). A început apoi o ploaie torenţială (cam ca la meciul de ieri dintre FC Argeş şi Dinamo) lucru care a ajutat, evident, echipa gazdă.

Mioveniul trebuia neapărat să câştige, ca să poată juca în ultima rundă, acasă, cu Rapid, cu promovarea pe masă. Jucătorii pregătiţi de Alexandru Pelici au vrut, s-au zbătut, au arătat că-şi doreau să câştige.

Aflaţi în luptă pentru a prinde un loc de baraj, cei de la ASU Poli s-au apărat compact (i-a ajutat şi terenul, devenit din ce în ce mai greu practicabil, pe măsura trecerii timpului) şi au mai încercat câte ceva pe contraatac.

CS Mioveni a egalat printr-o lovitură de cap a lui Garutti, în minutul 75, după un corner, profitând de imobilismul portarului Păduraru, şi mai avea un sfert de oră, plus prelungiri, la dispoziţie, pentru a forţa victoria. Ultimele minute s-au jucat într-un ritm infernal, ambele echipe atacând „la baionetă”, pentru că fiecare avea nevoie de victorie pentru a rămâne în cursa promovării.

N-a izbutit să înscrie însă niciuna şi s-a terminat 2-2. Un scor care asigură promovarea Rapidului (alături de FC Universitatea Craiova, promovată deja) care are 4 puncte în faţa argeşenilor şi nu mai poate fi ajunsă.

CS Mioveni a ratat promovarea directă, dar şi-a asigurat, cu acest punct, participarea la barajul pentru menţinere/promovare, cu una dintre codaşele primei ligi, indiferent de rezultatele din ultima etapă. Posibile adversare ale celor de la Mioveni la baraj sunt FC Sibiu, FC Voluntari, Viitorul, Astra sau Gaz Metan.

sursa foto: captură video Digisport

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here