Astra-FC Argeş 0-2. Ne distanţăm de zona retrogradării, Astra, în vrie

Date:

Share post:

Pentru gazdele meciului din această după-amiază, jocul cu FC Argeş era unul obligatoriu de câştigat, altfel şansele Astrei de a mai prinde play-off-ul fiind aproape de zero.

Ca atare, gazdele s-au instalat de la bun început în jumătatea noastră şi au controlat mai mult jocul în prima jumătate de oră, însă, fără mari ocazii la poarta lui Greab.

FC Argeş s-a apărat bine, grupat, a închis inteligent culoarele spre poarta lui Greab, profitând şi de neinspiraţia liniei de mijloc a Astrei, în frunte cu prea-lăudatul Budescu.

În prima jumătate de oră, Astra a controlat jocul, dar nu l-a deranjat serios pe Greab

Singura fază ceva mai periculoasă a gazdelor din prima jumătate de oră a fost pătrunderea lui Mierloi, care l-a dribat scurt pe Turda, dar dublajul lui Tofan a salvat situaţia.

Apoi, din minutul 30 încolo, a început şi Argeşul să combine în jumătatea adversă şi la prima acţiune mai legată de atac, Malele a reluat frumos cu capul, dar portarul Astrei a respins cu mare greutate.

Păcat că ai noştri nu au încercat să ameninţe mai mult poarta adversă, defensiva gazdelor ni s-a părut destul de permeabilă la incursiunile lui Palic şi ale lui Malele. Sau poate au încercat, dar n-au putut…

A doua repriză a început cam sub aceleaşi coordonate, însă, FC Argeş nu s-a mai limitat la a se apăra. Astra a irosit o ocazie, Greab intervenind salvator la şutul nou-intratului Krpic.

După 15 minute de la fluierul de reluare a jocului, Argeşul a deschis scorul, prin Ionuţ Şerban, cu un şut frumos, de la vreo 20-22 de metri, jos, la colţ, în dreapta portarului (foto sus).

Astra a acuzat şocul primirii golului, gazdele părând un pic descumpănite, în vreme ce fotbaliştii piteşteni au prins mai mult curaj.

Meciul s-a încheiat, practic, în minutul 83, atunci când Popa, puştiul din poarta Astrei, a ieşit anapoda, iar centrarea lui Antun Palic a fost reluată în plasă, din 3-4 metri, de conaţionalul său Luka Maric.

Gazdelor le-a fost anulat, după două minute, un gol, pe motiv de ofsaid, dar decizia arbitrului Antonie a fost corectă. Apropo de arbitraj: de mult n-am mai văzut la Liga I un arbitraj atât de bun ca azi.

Arbitrul Andrei Antonie a fost o prezenţă discretă, n-a căutat să fie el actorul principal al meciului, dar a ţinut meciul în mână cu fermitate şi n-a dat nimănui aproape niciun prilej de a-i comenta deciziile.

Chiar şi eliminarea de pe final a căpitanului Astrei, capriciosul Budescu, a fost corectă: mijlocaşul gazdelor a comis un gest nesportiv şi l-a şi înjurat vârtos pe arbitru, pentru că nu i-a dat un corner.

Cu aceste trei puncte luate la Giurgiu, FC Argeş se depărtează din ce în ce mai mult de zona retrogradării şi dă din ce în ce mai multe speranţe suporterilor săi că va juca şi la anul în Liga I.

De la FC Argeş s-au remarcat azi, din punctul nostru de vedere, fundaşii Turda şi Tofan (primul l-a suplinit neaşteptat de bine pe Deslandes), Malele şi Ionuţ Şerban. Şi Greab a fost bun în poartă.

De lăudat, în plus, şi organizarea foarte bună a jocului la mijloc şi în defensivă. Aici meritele revin antrenorilor Ianovschi şi Prepeliţă, care au pregătit inteligent meciul.

sursa foto: capturi video Digisport

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

CS Mioveni, debut cu stângul în play-out: 0-3 în deplasare, cu FCU Craiova (Mititelu)

CS Mioveni a jucat slab în această seară şi...

„Urmuz”, aplaudat la el acasă

Sâmbăta trecută, la Centrul de Cultură și Arte "George...

Ce trebuie să ştiţi şi să faceţi dacă aveţi maşina asigurată la Euroins

Zilele trecute, Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a retras...

La Slatina, cea mai mare şaorma din România: 37 de kg

Doi bucătari de la şaormeria Manuel din Slatina au...

Târg de flori în parcul Lunca Argeşului, cu ocazia Simfoniei Lalelelor

Un târg de flori, similar celor din anii precedenţi,...